Furtună violentă, oameni răniţi de grindină. Zeci de case au acoperişurile distruse, maşini avariate, oameni fără curent

O furtună a afectat, joi după-amiază, o parte din judeţul Arad, vijelia distrugând acoperişurile a zeci de clădiri, în timp ce zeci de copaci au fost rupţi, iar mii de gospodării au rămas fără electricitate. Cel mai grav a fost afectat oraşul Nădlac, unde o persoană a fost rănită după ce acoperişul din tablă al unui bloc a căzut lângă o piaţă aglomerată. În Bihor, trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost lovite de grindină.

29 iun. 2017, 12:08
Furtună violentă, oameni răniţi de grindină. Zeci de case au acoperişurile distruse, maşini avariate, oameni fără curent

O vijelie putrenică a afectat zeci de clădiri, ale căror acoperişuri au fost distruse parţial sau total, în timp ce numeroşi copaci au fost rupţi atât în municipiul Arad cât şi în judeţ. Vântul puternic a rupt linii de medie tensiune şi a lăsat fără energie electrică mii de gospodării.

Autorităţile de protecţie civilă din Arad intervin, joi, pentru limitarea efectelor unei furtuni care a afectat o parte din judeţ. Pompierii arădeni intervin şi în municipiul Arad, unde numeroşi copaci au căzut pe străzi şi au avariat autoturisme, în timp ce câteva cartiere sunt fără electricitate.

O situaţie mai gravă se înregistrează în oraşul Nădlac, unde sunt cele mai multe clădiri avariate.

Primarul oraşului, Ioan Mărginean, a declarat pentru News.ro zeci de case au acoperişurile distruse parţial sau total.

Acoperişul din tablă al unui bloc de locuinţe din centrul oraşului a fost complet luat de vânt şi aruncat lângă o piaţă aglomerată.

O femeie a fost rănită la cap, de resturi desprinse din acoperiş, şi a fost dusă la spital de o ambulanţă, starea acesteia fiind bună.

Primarul spune că mai multe zone din oraş sunt fără energie electrică, iar copacii rupţi au blocat străzi, care au fost eliberate imediat de echipele locale de intervenţie.

Trei persoane, lovite de grindină în Bihor

Trei persoane au avut nevoie, joi, de îngrijiri medicale, după ce au fost lovite, la ştrandul din oraşul Aleşd, judeţul Bihor, de bucăţi mari de grindină.

Directorul medical al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Bihor, Venter Liciniu, a declarat că trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost lovite de grindină la ştrandul din localitatea Aleşd.

„Au necesitat îngrijiri medicale, dar nu a trebuit să-i ducem la spital. O Ambulanţă s-a deplasat la ştrand şi, din ce mi-a zis medicul coordonator, persoanele lovite de grindină nu au avut nevoie de transport la spital”, a declarat medicul Venter Liciniu, potrivit Mediafax.

Cele trei persoane nu au fost grav rănite.

O furtună puternică s-a abătut, joi, peste oraşul Aleşd, fudeţul Bihor aflându-se, de altfel, până la ora 15.30, sub avertizare cod galben de furtună.

Vezi si: Avertizare meteo: COD PORTOCALIU şi COD GALBEN de CANICULĂ