Furtuni cu grindină şi ninsori în prag de vară FOTO ŞI VIDEO

Un nou val de furtuni a mătura marţi România. La Craiova a fost potop, în Harghita străzile s-au acoperit cu gheață. Iar la munte a nins ca în mijlocul iernii. 

RomaniaTV.net
26 mai 2020, 12:45

În București a fost potop. În mai multe zone ale Capitalei a căzut şi grindină.

 

În doar câteva minute de ploaie, străzile din Craiova au fost complet inundate. Şoferii circula cu foarte mare dificultate, canalizarea oraşului nu au putut face fata. 

Citeşte şi: COD GALBEN de fenomene periculoase. Grindină, vijelii şi descărcări electrice în următoarele ore

Furtună cu grindină la Corund, în Harghita. Mașinile nu au mai putut merge după ce șoseaua s-a acoperit cu gheață.

 

În localitatea Goleşti din judeţul Dolj, grindina a distrusc culturi întregi de porumb.

 

Cu toate că suntem aproape de începutul verii, la munte, pe Masivul Ceahlău a nins ca în miez de iarnă.

 

 

A nins și în județul Alba, în localitatea Livezile. Șoferii au fost nevoiți să tragă pe dreapta din cauza stratului de zăpadă.

 

Probleme au fost și pe Autostrada Soarelui. Traficul a fost îngreunat din cauza unei ploi torențiale care a redus vizibilitatea.

 

PROGNOZA METEO

La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în nord-est, nord, centru și zona de munte. Se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină, local în Moldova și în zona montană și pe arii restrânse, mai ales la începutul nopții, în rest. La altitudini mai mari de 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor putea depăși, izolat, 15…20 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade.

BUCUREȘTI Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții ca, trecător, să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 7…9 grade.

MIERCURI. Vremea se va menține în general instabilă și răcoroasă. Temporar, mai ales în a doua parte a zilei și la începutul nopții, înnorările vor fi accentuate în cea mai mare parte a țării și, cu precădere în sudul, estul și centrul teritoriului, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă mai însemnate, pe arii restrânse 15…20 l/mp și izolat peste 25…30 l/mp. În zona montană înaltă, trecător, precipitațiile vor fi mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 13…14 grade în estul Transilvaniei și Moldova și 22 de grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 13 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi răcoroasă şi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 10 grade.

JOI. Vremea se va menține instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales în a doua parte a zilei, pe arii extinse vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și frecvente descărcări electrice. Local vor fi cantități de apă mai însemnate și, izolat, se va semnala grindină. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, trecător în regiunile vestice și în cele estice, iar de scurtă durată și în timpul ploilor, posibil cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade.

BUCUREȘTI Vremea se va menține în general instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales după-amiaza, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

VINERI. Vremea va fi în continuare în general instabilă și se va menţine răcoroasă în majoritatea regiunilor. Temporar înnorările vor fi accentuate şi, cu precădere după-amiaza şi seara, în cea mai mare parte a țării vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, local descărcări electrice şi pe suprafeţe restrânse grindină. În intervale scurte de timp, se vor înregistra pe spaţii mici cantități de apă mai însemnate, peste 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate, în special în timpul ploilor. Temperaturile maxime, uşor mai ridicate decât în ziua precedentă în est şi sud-est, se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales după-amiaza, vor fi averse, descărcări electrice şi posibil grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, uşor mai scăzută decât în mod normal la această dată, se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.


loading...