Furtuni şi inundaţii în Thassos. Mai multe stațiuni au fost lovite de viituri

După incendiile de săptămânile trecute, vremea s-a întors la 180 grade în Grecia. În Thassos sunt inundaţii şi viituri care vin de pe munte.

25 aug. 2022, 09:04
Furtuni şi inundaţii în Thassos. Mai multe stațiuni au fost lovite de viituri

Furtuni periculoaseaa în Grecia. În Thassos, una dintre destinaţiile favorite ale românilor de anul acesta, după o ploaie abundentă, mai multe stațiuni au fost lovite de viituri.

Citeşte şi: Incendiu violent în Thassos, o insulă plină de turişti români. Autorităţile elene au dispus evacuarea persoanelor din zonă

Ministerul Afacerilor Externe a emis deja un averisment pentru turiștii români care sunt în Grecia sau urmează să plece. Potrivit autorităţilor elene, urmeaza trei zile cu vreme rea și fenomene periculoase.

Joi, 25 august: în prima parte a zilei se vor putea înregistra precipitaţii abundente, furtuni puternice şi căderi de grindină în estul şi în centrul regiunii Macedonia, estul regiunii Sterea, insulele Sporade, insula Evia şi cele din nord-estul Mării Egee, aria acestor manifestări cuprinzând ulterior întreaga parte continentală a Greciei şi insula Creta;

Vineri, 26 august: se preconizează că fenomenele meteo extreme vor continua în toate zonele mai sus menţionate, urmând să slăbească progresiv în intensitate începând cu ziua de sâmbătă, 27 august 2022.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Citeşte şi Litoralul bulgăresc, la pământ. Românii iau țeapă pe bandă rulantă și se plâng pe internet: „80% dintre alimente nu pot fi mâncate / Nu mai vin la bulgari niciodată!”

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Totodată o trombă de apă s-a format în largul coastei Mykonos.