Furtuni şi temperaturi tropicale în următoarele zile

Vremea se încălzeşte de la o zi la alta, iar în weekend vor fi chiar temperaturi tropicale.

18 iul. 2019, 06:55

Vineri, în regiunile vestice, nordice, centrale, precum și la munte valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată, iar cerul va avea înnorări, temporar accentuate, și local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat va cădea grindină și se vor acumula cantități de apă mai însemnate. În regiunile sudice și sud-estice vremea va deveni local călduroasă și doar izolat vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime în general între 10 și 20 de grade.

La Bucureşti, vineri, vremea va fi frumoasă, dar va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

Sâmbătă, vremea se va menține călduroasă, local în sudul și în sud-estul teritoriului, iar în restul zonelor valorile de temperatură vor fi în continuare normale pentru această dată. Mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade în care înnorările vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului local în regiunile sud-vestice, vestice, nordice, nord-estice, centrale, la munte și doar izolat în restul teritoriului. Izolat se vor acumula cantități mai însemnate de apă și va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade, iar cele minime între 12 și 22, ușor mai coborâte în depresiuni.

Şi la Bucureşti, sâmbătă, vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade.

De duminică până marţi, valorile termice vor crește treptat de la o zi la alta, caracterizând o vreme călduroasă în mare parte a țării. Probabilitatea de apariție a manifestărilor de instabilitate atmosferică va fi ridicată cu precădere la începutul intervalului în vest, centru, nord, la deal și la munte.