Furtuni violente în aproape jumătate de țară, inclusiv pe litoral. Prognoza meteo actualizată

Dezastru după inundațiile din Oltenia. Localitatea Grecești din Dolj a fost cea mai afectată de viituri, iar drumul către cimitirul din satul Busu a fost distrus. Pe o porțiune de zeci de metri, drumul s-a surpat și a devenit impracticabil din cauza condițiilor meteo.

19 iun. 2023, 10:03
Furtuni violente în aproape jumătate de țară, inclusiv pe litoral. Prognoza meteo actualizată
Prognoza meteo 3 iunie 2023. Veşti proaste înainte de Rusalii: ploi torenţiale şi avrese în majoritatea regiunilor din ţară

Administrația Națională de Meteorologie a emis ATENȚIONARE METEO COD GALBEN pentru intervalul 19 iunie, ora 10 – 19 iunie, ora 22, de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

”În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Carpații Orientali, în estul Carpaților Meridionali, precum și în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și sudul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”, a transmis ANM.

Citește și: Fenomene extreme de luni. România trece de la potop, la caniculă şi chiar tornade. Umezeală ca la tropice!

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
Vremea va fi în general instabilă. Mai ales după-amiază și seara vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h. Cantitățile de apă acumulate vor fi de 10…15 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

Citește și: Prognoza meteo 19 iunie 2023. Furtuni, vijelii și descărcări electrice sunt anunțate pentru prima zi din săptămână