Furtunile au făcut prăpăd în mai multe judete din tară

Vremea rea a făcut prăpad în mai multe judete din tară. Sistemul RO-ALERT a transmis mesaje cu privire la posibilitatea apariţiei unor fenomene periculoase si a sfătuit locuitorii din zonele vizate să rămână în case. În urma furtunilor, localităti din Bacău, Suceava şi Botosani au fost acoperite de ape. În Botoşani, o femeie este căutată de pompieri şi voluntari, existând suspiciunea că ar fi fost luată de viitură. Vecinii spun că din cauza ploii, pârâul de lângă casa femeii s-a umflat, iar femeia ar fi dispărut în apele învolburate.

RomaniaTV.net
19 mai 2019, 05:14
Furtunile au făcut prăpăd în mai multe judete din tară

Vijelia a venit cu grindină în Bacău. Cel mai grav a fost în comuna Răcăciuni. Aici, gheața a acoperit rapid drumurile și a distrus gradinile localnicilor.

Autoritățile au fost în alertă și la Botoșani. Pompierii au intervenit în localitatea Iacobeni, acolo unde mai multe drumuri și curți au fost inundate. În urma furtunii, mai mulți copaci au fost rupți, iar câțiva stâlpi de tensiune au fost culcați la pământ.

Au fost probleme și la Suceava. Ploaia care s-a abătut peste oraș a inundat rapid străzile. Șoferii au avut mari bătăi de cap iar traficul a fost complet dat peste cap.

Sistemul de avertizare RO-Alert a fost activat la Bacău și Botoșani, iar localnicii au fost sfătuiți să ia măsuri de precauție.

 

Vă reamintim că România se află până marţi sub atenţionare de vremea rea. În cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.