Furtunile au făcut prăpăd în ţară: incendiu provocat de trăsnet, copaci căzuţi, acoperişuri smulse de vânt VIDEO

Furtuni violente în mai multe zone din ţară. În plin cod galben sau portocaliu au fost zeci de apeluri la 112. Grindina a făcut prăpăd în mai multe judeţe iar vântul puternic a smuls acoperişuri şi a doborât copaci. 100 de persoane au fost evacuate în timpul nopţii la Bacău după ce acoperişul unui bloc a luat foc de la un trăsnet.

04 sept. 2017, 05:10

Imagini apocaliptice surprinse după prăpădul care a lăsat 55 de localitaţi din judeţul Suceava fără curent electric. O bucată de pădure a fost pur și simplu smulsă din rădăcini de vântul puternic.

Un drum judeţean care face legătura dintre două localităţi a fost blocat pe o distanță de 400 de metri de copaci și bușteni. Peste 150 de oameni au rămas izolaţi. În zonă au intervenit cu utilaje silvicultorii și angajații Primăriei Broșteni. Pagubele totale urmează să fie evaluate. Nu este prima dată când vijeliile fac prăpăd în zonă. Cu o lună în urmă o altă furtună a pus la pâmânt o pădure întreagă. De altfel, peste 80.000 de hectare de pădure au fost distruse de furtuni de la începutul anului.

Panică la Bacău noaptea trecută. 100 de persoane au fost evacuate după ce acoperişul uni bloc a luat foc de la un trăsnet! În urma incendiului au ars circa 300 de metri pătraţi de acoperiş. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Furtuna a făcut prăpăd şi în Capitală. Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au intervenit, în urma furtunii de duminică noapte, atât în Bucureşti, cât şi în judeţul Ilfov, pentru extragerea apei din opt curţi şi pentru îndepărtarea a cinci copaci de pe carosabil, precum şi pentru scoaterea unui autoturism blocat în apă.

La Cluj rafalele de vânt au smuls mai multe acoperişuri şi a rupt copaci. Străzile au fost inundate. De asemenea, oamenii au anunţat şi faptul că vântul a doborât în unele locuri copaci sau stâlpi de electricitate.

O furtuna cu ploaie torentială, vânt puternic şi bucaţi de grindină au făcut prăpad în gospodăriile din judeţul Mehedinţi. Ploaia cu grindină care nu a durat câteva minute a inundat mai multe case.

O jumătate de oră de ploaie torențială a umplut de apa şi strazile din Curtea de Argeș. Trei bulevarde au fost pur si simplu transformate în râuri, la fel ca mai multe parcari dintre blocuri. Vântul a bătut cu putere.

Un număr de 28 de localități sunt nealimentate total cu energie electrică și parțial stațiunea Borsec, în urma furtunii de duminică seara, care a dus la prăbușirea a zeci de brazi peste liniile electrice.

Citeşte şi Trafic feroviar blocat între Băile Tuşnad şi Bicsadu Oltului din cauza unor copaci căzuţi pe firele de contact