Trafic feroviar blocat între Băile Tuşnad şi Bicsadu Oltului din cauza unor copaci căzuţi pe firele de contact

Traficul feroviar este complet blocat, duminică, între Băile Tuşnad şi Bicsadu Oltului, judeţul Harghita, din cauza mai multor copaci care au căzut pe firele de contact. Mai multe trenuri staţionează în gări, iar echipejele intervin pentru îndepărtarea copacilor şi remedierea defecţiunii.

RomaniaTV.net
03 sept. 2017, 17:18
Trafic feroviar blocat între Băile Tuşnad şi Bicsadu Oltului din cauza unor copaci căzuţi pe firele de contact

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Sitruaţii de Urgenţă (ISU) Harghita au declarat, duminică, pentru News.ro, că traficul feroviar este blocat între Băile Tuşnad şi Bicsadu Oltului, din cauza mai multor copaci care au căzut pe firele de contact.

”Ne-au informat şi pe noi că există trenuri staţionate în gări. Sunt rupte firele. După ce se vor îndepărta copacii, o locomotivă Diesel va prelua trenurile”, au precizat reprezentanţii ISU Harghita.

Potrivit acestora, zeci de copaci şi brazi au fost smulşi de vânt, intervenindu-se pe mai mai multe drumuri judeţene şi naţionale.

De exemplu, s-a intervenit pe DN 13 A, unde patru copaci au fost doborâţi de vânt, s-a intervenit între Borsec şi Corbu, pentru degajarea a douăzeci de brazi, pe DN 13 B, pe DN 12, dar şi pe DJ 138 unde au fost 15 brazi rupţi.

În Odorheiu Secuiesc doi copaci au căzut pe un bloc, iar o anexă gospodărească a luat foc de la un trăznet, fără a se înregisdtra victime.

Judeţul Harghita s-a aflat, duminică, sub cod portocaliu de furtună.


loading...