Furtunile de cod portocaliu au făcut ravagii în ţară. Animale luate de ape, copaci căzuţi pe maşini VIDEO

La Sibiu a plouat cu găleata și s-au format viituri, iar mai multe gospodării au fost inundate. Două mașini și mai multe animale au fost luate de puhoaie. În județul Prahova, autoturismele au rămas blocate pe străzi după o ploaie cu grindină. Iar la Piatra-Neamț, un copac doborât de furtună a căzut peste câteva maşini parcate.

23 iul. 2019, 05:46
Furtunile de cod portocaliu au făcut ravagii în ţară. Animale luate de ape, copaci căzuţi pe maşini VIDEO

O ploaie de doar jumătate de oră a făcut dezastru în localitatea Tălmăcel din județul Sibiu. Satul arată ca după potop. Puhoaiele au distrus drumuri, au inundat mai multe gospodării și au luat mașini și animale.

Dintr-o dată s-a întunecat şi a venit apa. A plouat si a venit apa mare si s-au infundat podurile aici ca-s foarte joase. A venit apa mare mi-a luat două maşini, le-a suprapus acolo pe pod. Am pierdut 10 oi, un câine, găini„, povestesc martorii.

Tot în Sibiu, un drum național a fost complet blocat de un copac doborât de furtună.

Prăpăd a fost și în județele Brașov și Prahova, unde a căzut şi grindină. Străzile au fost inundate, iar mai multe mașini au rămas blocate în apă, la Sinaia. Șoferii au cerut ajutorul pompierilor pentru a scoate autoturismele din apă.

Și în județul Neamț a fost furtună și ploaie însoțită de grindină. În Piatra Neamț, pompierii au fost chemaţi să intervină după ce un copac a fost doborât de vijelie și a căzut peste câteva mașini. Tot în urma furtunii, mai multe crengi au căzut pe carosabil și pe trotuare, iar un stâlp de iluminat public a fost îndoit și stă să cadă.