Furtunile devastează vestul Europei:Doi morţi, în Marea Britanie şi 100.000 de locuinţe fără curent, în Franţa

Furtunile fac ravagii în Europa. Două persoane au murit în Marea Britanie din cauza rafalelor puternice de vânt, iar în Franţa peste 100.000 de locuinţe au rămas fără curent electric.

15 feb. 2014, 07:23
Furtunile devastează vestul Europei:Doi morţi, în Marea Britanie şi 100.000 de locuinţe fără curent, în Franţa

Vremea rea face victime. O femeie şi-a pierdut viaţa în Londra după ce bucăţi dintr-o clădire au căzut peste maşina în care se afla. Iar un bărbat a murit la bordul unui vas de croazieră, după ce un val uriaş a lovit nava şi a spart un geam. Încă o persoană a fost rănită grav.

Vântul puternic, de până la 130 de kilometri pe oră, a măturat zonele de coastă. Autorităţile au intervenit ca să salveze 32 de oameni rămaşi izolaţi într-un restaurant de pe o plajă din sudul ţării.

Din cauza vremii aproximativ 17.000 de locuinţe au rămas fără curent electric în nord-vestul Marii Britanii, iar în Irlanda alte 50.000 de case se află în beznă. Iar meteorologii au veşti proaste, ploile abundente continuă şi în acest sfârşit de săptămână.

În Franţa, o furtună puternică a lăsat fără electricitate 100.000 de locuinţe. Rafale de vânt de până la 140 de kilometri pe oră au provocat pagube importante.

Zeci de maşini au fost avariate, după ce copacii rupţi de vânt au căzut peste ele. Zeci de zboruri au fost anulate, iar mai multe curse de tren au fost suspendate.

CITEŞTE ŞI: Vreme EXTREMĂ: Vestul Europei, devastat de furtuni violente