Vreme EXTREMĂ: Vestul Europei, devastat de furtuni violente

Vestul Europei este devastat de furtuni violente. Vestul Franţei şi Spaniei se confruntă cu inundaţii puternice, în timp ce în Marea Britanie vremea extremă face ragavii de aproape o săptămână. Mii de case au fost distruse, iar situaţia nu pare deloc să se îmbunătăţească.

RomaniaTV.net
07 ian. 2014, 13:12
Vreme EXTREMĂ: Vestul Europei, devastat de furtuni violente

Vestul Franţei şi Spaniei se confruntă cu inundaţii puternice, iar zonele de coastă sunt măturate de valuri de zece metri.

Mai multe departamente franceze de pe litoralul atlantic sunt sub avertizarea cod portocaliu de furtună. Asta după ce valuri uriaşe de până la zece metri au măturat deja numeroase zone şi au avariat casele oamenilor.

Situaţia este similară şi în vestul Spaniei. Trei persoane au murit după ce fost luate de valuri în timp ce se plimbau pe plajă. Ploile torenţiale şi vântul violent au provocat inundaţii în mai multe localităţi din zonă.

Prăpăd este în continuare şi în Marea Britanie, unde locuitorii din zonele de coastă din Marea Britanie sunt afectaţi de câteva zile de inundaţii, vânt şi valuri puternice. În cele mai expuse localităţi, toate clădirile de lângă faleză au fost evacuate.

Vestul Europei a fost răvăşit de furtuni puternice şi în urmă cu câteva luni. În luna octombrie, Marea Britanie a fost măturată de o superfurtună care a provocat pagube materiale uriaşe. Cel puţin 13 oameni au murit în Marea Britanie, Germania, Belgia şi Olanda. Sute de case au fost distruse sau avariate, în timp ce zeci de copaci au fost smulşi de rafalele de vânt violente.