Furtunile fac prăpăd în ţară. Imagini apocaliptice la Oradea

Este cod portocaliu de furtuni în mai multe judete din tară. La Oradea, au fost surprinse imagini apocaliptice. Cerul s-a întunecat, iar după câteva minute a început o vijelie puternică.

05 aug. 2021, 15:58
Furtunile fac prăpăd în ţară. Imagini apocaliptice la Oradea

Furtunile fac prăpăd în ţară.  La Oradea, viitura a smuls doi copaci, unul dintre ei căzând peste un autoturism aflat în trafic. Reamintim că judeţul Bihor este sub cod portocaliu de vijelii până vineri dimineaţă.

Furtunile fac prăpăd în ţară

Citeşte şi Noi alerte meteo de la ANM pentru următoarele două zile: caniculă în sud, furtuni puternice în mai multe judeţe

„Pompieri militari intervin pentru degajarea a doi copaci doborâți de vântul puternic pe autoturisme în Oradea – Bulevardul Dimitrie Cantemir și în Salonta, respectiv pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil pe strada Bistriței din Oradea”, a transmis Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, potrivit ebihoreanu.ro. 

Din fericire, nicio persoană din maşina peste care a căzut un copac nu a fost rănită.

Reamintim că judeţul Bihor este sub cod portocaliu de vijelii şi ploi puternice până vineri dimineaţă, la ora 6. Localnicii au Înainte de furtuna de joi, bihorenii au fost avertizaţi de ISU Crişana să se adăpostească, prin mesaje Ro-Alert.

Totodată, hidrologii au instituit pe Crişul Repede, Crişul Negru şi Crişul Alb un cod galben de inundaţii, valabil până vineri la ora 12.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice”, a transmis ABA Crişuri.

Citeşte şi Ploile au făcut prăpăd în ţară. Un oraş întreg a ajuns sub ape în doar câteva minute