Furtunile lovesc din nou New York-ul, aducând acum zăpadă VIDEO

Disperare în New York şi New Jersey. La nici două săptămâni după trecerea urganului Sandy, zonele devastate au fost lovite de o furtună de iarnă.

RomaniaTV.net
08 nov. 2012, 06:56
Furtunile lovesc din nou New York-ul, aducând acum zăpadă VIDEO

Temperaturile au scăzut până aproape de 0 grade Celsius, iar în unele localităţi a început să ningă. Autorităţile au deschis numeroase adăposturi pentru ca sinistraţii să nu moară de frig.

Noua furtună a fost mult mai slabă decît Sandy şi, în mod normal ea nu ar fi reperezntat un pericol. După trecerea urganaului însă, regiune a devenit extrem de vulnerabilă în faţa intemperiilor. Solul e deja saturat de apă iar inudaţiile şi alunecările de teren se pot produce foarte uşor. În plus, temperaturile au scăzut brusc şi a început să ningă abundent.

Reţeaua de electricitate abia restaurată în unele cartiere – a fost distrusă din nou. Sute de mii de case au căzut iarăşi în beznă, iar multe au rămas şi fără căldură.

Oamenii îngheaţă de frig. Mulţi au probleme medicale grave şi nu primesc asistenţa de care au nevoie.

Echipele de intervenţie au înfruntat toată noaptea viscolul ca să restaureze alimentarea cu electricitate în căt mai multe zone. Oamenii au fost de-a dretul încântaţi când au început să se aprindă luminile.

Peste 12.000 de curse aerine au fost anulate iar traficul rutier e paralizat. Autorităţile au dat ordin de evacuare pentru numeroşi cetăţeni din zonele de coastă. Mulţi dintre ei abia se întorseseră acasă după trecerea uraganului Sandy.

În toată această hărmălaie, pitorescul personaj Naked Cowboy a rămas neperturbat. El nu a renunţat în ruptul capului la prestaţia sa cotidiană în Times Square.