Furtunile violente au făcut prăpăd în ţară VIDEO

O furtună violentă a făcut prăpăd în Gorj. La Târgu-Cărbuneşti, acoperişul unui bloc a fost luat pe sus de rafalele de vânt. A căzut peste 6 maşini parcate, dar din fericire nu a produs victime omeneşti. Furtuni violente au fost şi la Reşiţa şi Cernavodă.

RomaniaTV.net
19 iun. 2019, 16:21
Furtunile violente au făcut prăpăd în ţară VIDEO

Furtunile violente au făcut ravagii în ţară. Patru autoturisme au fost avariate în localitatea Târgu Cărbunești, după ce acoperișul unui bloc s-a prăbușit peste ele. Din fericire, nu sunt victime. Pentru degajarea acoperișului a intervenit Detașamentul de Pompieri Tg.-Jiu si Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgenta constituit la nivelul orasul Tg.-Carbunești.

Mai multe spaţii comerciale şi autoturisme au fost inundate, miercuri seara, în urma unei ploi torenţiale care a căzut în oraşul Cernavodă, pompierii fiind solicitaţi să intervină pentru scoaterea apei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină, miercuri seară, întrucât centrul oraşului Cernavodă a fost inundat în urma unei ploi torenţiale.

Trei maşini au fost avariate de un acoperiş luat de vânt, în urma unei vijelii la Reșița

Trei maşini au fost avariate în Reșița, după ce bucăți din acoperişul unui bloc au fost smulse de vânt şi au căzut peste autoturisme. Pompierii au mai intervenit pentru îndepărtarea altor bucăți de acoperiș desprinse în urma vijeliei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraș-Severin, intervenția pompierilor militari a fost solicitată la Reșița, miercuri, pentru degajarea unor elemente de acoperiș care au fost desprinse de vânt pe două străzi.

În ambele cazuri a fost afectată o suprafață de 100 de metri pătrați din acoperiș. „Pe str. Petru Maior elementele de construcție căzute au avariat 3 autoturisme. Pompierii militari au intervenit pentru degajarea elementelor din acoperiș care stăteau să cadă și pentru asigurarea zonei”, au anunțat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraș-Severin.

Mai multe localități din județ s-au aflat, în intervalul orar 15.05-16.00, sub avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, grindină, frecvente descărcări electrice și vijelie.

În urmă cu doar câteva zile, o altă furtună puternică s-a înregistrat la Reșița, iar zeci de elevi, părinţi şi profesori au fost abandonaţi în ploaie mai mult de o oră, în timpul unei serbări care a avut loc la Grădina Zoologică, pentru că niciunul dintre angajaţi nu a avut cheie să deschidă clădirea administrativă. În urma incidentului, directorul a demisionat.