Furturile din bancomate, în Capitală, s-au înjumătăţit

Furturile din bancomate au scăzut, în 2014, cu 41,7%, în timp ce furturile din autoturisme au scăzut cu 16,6% față de aceeași perioadă a lui 2013, potrivit bilanțului Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) pe anul trecut.
Iulian Tudor
22 ian. 2015, 19:08
Furturile din bancomate, în Capitală, s-au înjumătăţit

„Criminalitatea stradală a scăzut cu 8,8%, infracțiunile contra patrimoniului au scăzut cu 2,5%, tâlhăriile cu 18,3%, furturile din locuințe — cu 10,6%, furturile din autoturisme — cu 16,6%, furturile din bancomate — cu 41,7%, furturile din societăți comerciale — cu 10,74%”, se arată în bilanț, potrivit unui comunicat al DGPMB.

Infracțiunile de natură economico-financiare au scăzut, în 2014, la 7.623, de la 8.088 în 2013. În cazul evaziunii fiscale au fost reținute sau arestate 132 de persoane, în timp ce valoarea prejudiciului recuperat a fost de 235.564.000 lei, iar valoarea măsurilor asiguratorii s-a ridicat la 186.040.000 lei.

Polițiștii bucureșteni au descoperit în flagrant 5.760 fapte de natură penală și au aplicat 114.650 de sancțiuni contravenționale, în valoare 39.141.000 de lei pe parcursul anului 2014.

De asemenea, în 2014 au fost indisponibilizate 478 arme de foc (+167%), au fost anulate 519 permise arme (7% din nivelul național) și au fost suspendate 122 de permise arme (7% din nivelul național).

Numărul infracțiunilor contra persoanei a crescut la 17.649, față de media anuală de 15.420, în timp ce infracțiunile contra patrimoniului au scăzut în 2014 la 50.738, media anuală fiind de 56.529.

În ceea ce privește evenimentele rutiere, în 2014 s-a produs cel mai redus număr de accidente rutiere și victime din ultimii 10 ani, s-au înregistrat cu 21% mai puține accidente decât în anul 2013, cu 27% sub media anuală, înregistrându-se cu 23,4% mai puține persoane rănite grav.

De asemenea, municipiul București este una dintre cele mai sigure capitale europene, aflându-se pe locul 3 într-un clasament format din 16 capitale.

Pe parcursul anului 2014 au fost semnate 27 de protocoale de colaborare, 11 activități realizate în colaborare cu autorități centrale, 92 de activități realizate în colaborare cu autorități locale, 58 activități realizate în parteneriat cu ONG-uri, 28.823 de activități în școli realizate în baza parteneriatelor cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, 109 de seminarii, mese rotunde și conferințe.

Conform sursei citate, printre obiectivele strategice pe anul 2015 se numără operaționalizare instituțională în contextul modificărilor organizatorice efectuate, combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupției, contrafacerii de mărfuri și a infracțiunilor din domeniul achizițiilor publice, creșterea gradului de siguranță în ceea ce privește segmentul stradal, reducerea gradului de victimizare pe linia accidentelor rutiere grave și asigurarea resurselor optime necesare dezvoltării și menținerii capacității operaționale a Poliției Capitalei.

La evaluarea activității DGPMB, alături de chestorul șef de poliție Dumitru Pârvu — adjunct al Inspectorului General al Poliției Române, chestorul principal de poliție Viorel Vasile — adjunct al Inspectorului General al Poliției Române și Doru Mihai Giugula, președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică, au mai participat prefectul Capitalei, colonel magistrat Paul Nicolae Petrovan, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, reprezentanți ai celorlalte instituții de aplicare a legii, Parchetul de pe lângă Tribunalul București, Tribunalul București, Curtea de Apel București, Direcția Generală de Jandarmerie a Municipiului București, Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și județul Ilfov, Poliția Locală, reprezentanți ai sindicatelor polițiștilor.

Cuvântul de deschidere a aparținut comisarului șef de poliție Mihai Marius Voicu, director general al Poliției Capitalei, care a și prezentat analiza activităților desfășurate în anul trecut.

CITEŞTE ŞI: Un român, condamnat la 13 ani de închisoare pentru DETONAREA unor bancomate, în Marea Britanie

DailyBusiness
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
Spynews
Bucurie imensă în familia lui Gabi Bădălău! Sora afaceristului, Sabina, e însărcinată / FOTO
Bzi.ro
Fiica Loredanei Groza arată senzațional la 27 de ani! Elena Boncea a făcut furori pe podium, pentru o cauză nobilă!
Fanatik.ro
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale 2025, turul 2. Aici poți vedea LIVE rezultatele de la BEC. Record de participare în diaspora: peste 420.000 de votanți. Update
Capital.ro
Se înlocuiesc bancnotele. Banca Centrală a dat undă verde. Trebuie tipăriți banii noi
Playtech.ro
Adrian Alexandrov şi Eva Maria, imagini emoţionante! Elena Udrea va plânge când le va vedea
DailyBusiness
Sprijin pentru familiile din România: 15.000 de lei. În ce condiții se oferă
Adevarul
Gigi Becali, inadvertențe pe bandă rulantă legate de accidentul în care a făcut praf o mașină cu limuzina de jumătate de milion de euro
wowbiz.ro
"M-a sunat și..." ULTIMA DISCUȚIE dintre Eugen Cristea și Cristina Deleanu, înainte să moară. Ce i-a transmis femeia cu care era de 40 de ani, la telefon
Spynews
Cu ce se ocupă Radu Mazăre în Madagascar. Fiul lui, Răducu, urmează să îl viziteze
Spynews
Imagini înduioșătoare cu Nasrin Ameri însărcinată. Prezentatoarea este mama unui băiețel de aproape doi ani / FOTO
Evz.ro
Un imperiu măcinat de trădare. Serialul captivant de pe Netflix care dezvăluie secrete întunecate
Ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”
Prosport.ro
FOTO. Gimnasta, în bikini, după ce s-a retras la 22 de ani
kanald.ro
Pensiile restante vor fi plătite în luna mai. Ce sume ajung în conturile pensionarilor în următoarele 4 zile
Cancan.ro
Viziunea SUMBRĂ a unui părinte de la Muntele Athos: 'Pe Nicușor Dan l-am văzut alb, inert, iar în spatele lui era o fiară mare'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Se scot plăcuțele de înmatriculare. Mașinile ce vor fi retrase automat din circulație. Nu poți contesta
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Dată afară că e prea indecentă, a făcut avere cu pozele ei și acum a revenit
stirilekanald.ro
Băiețel de 7 ani mort după ce a fost pedepsit de părinți să mănânce forțat
Cum să-ți ”păcălești” stomacul. Alimentele care îți taie pofta de mâncare și nu îngrașă
MediaFlux
Ajutor de la stat pentru pensionari: 530 lei în plus la pensie. Cine primește acești bani fără să fi cotizat
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Premieră la nivel național: un oraș din România va avea o pădure-parc imensă