FUZIUNEA PNL-PDL. Cum va arăta noul partid. Pe ce nu s-au înţeles încă echipele de negociatori

Echipele de negociatori PNL şi PDL sunt aproape de finalizarea Statutului noului partid rezultat din fuziunea prin comasare, scrie stiripesurse.ro. Cele două părţi au bătut palma pe structurile de conducere şi modalitatea de alegere a conducerii viitoarei formaţiuni, însă nu s-au înţeles încă pe nume şi siglă. 

RomaniaTV.net
23 iun. 2014, 07:30
FUZIUNEA PNL-PDL. Cum va arăta noul partid. Pe ce nu s-au înţeles încă echipele de negociatori

Potrivit sursei citate, echipele de negociatori au decis că, în acţiunea sa politică, PDL/PNL, ca partid de centru-dreapta este membru al Partidului Popular European şi niciun membru al PDL/PNL nu poate îndeplini două funcţii de conducere în partid în acelaşi timp.

NU poate fi membru al partidului, se arată în statutul viitoarei formaţiuni, daca s-a stabilit, printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă, calitatea de lucrător, colaborator sau asimilat colaborator al Securității în conformitate cu prevederile legale în vigoare sau dacă a ocupat funcții politice de conducere retribuite în aparatul central al Partidului Comunist Român.

La nivelul PNL/PDL este constituită și funcția de Președinte Fondator 1990.

Congresul privind fuziunea PNL – PDL ar putea avea loc pe 12 iulie

În BPN vor fi membri de drept fostii presedinti ai PNL/PDL (doar cei care sunt membri ai PNL/PDL).

Se infiinteaza Guvernul Alternativă al PDL/PNL, iar alegerile interne se vor face pe baza de motiuni.

Nu se va mai numi Congres al Partidului, ci Conventie Nationala (ordinara sau extraordinara), iar Consiliul Național de Coordonare (CNC) este organul de conducere, decizie politică și organizatorică al PNL/PDL în perioada dintre Convențiile Naționale.

Colegiul Director Național (CDN) Delegatia Permanenta este organul de conducere a activității PDL/PNL în perioada dintre ședințele CNC/Congrese. Biroul Permanent National este organismul permanent de conducere a activității partidului între două ședințe conse­cutive ale CDN.

Se institutie functia de prim-vicepreședinte.

Iohannis: În cazul fuziunii cu PDL este posibil să introducem un sistem de co-preşedinţi la nivel local

PNL si PDL nu s-au inteles inca pe: numele partidului, sigla partidului, semnul permanent al partidului, culorile de identificare, drapel, sediul central şi cine va fi Nr.1 in cazul vacantării funției de președinte.

Este foarte probabil ca numele viitorului partid sa fie Partidul National Liberal (PNL) sau Partidul National Liberal Democrat (PNLD). Cei mai multi inclina spre prima varianta. Sediul central al urma sa fie stabilit cel mai probabil in Modrogan nr.1, adica actualul sediu central al PDL.