CALENDAR FUZIUNE. PNL şi PDL vor depune actele la Tribunal până la 1 august

Liderii PNL şi PDL au convenit, marţi, un calendar privind fuziunea dintre cele două formaţiuni. Astfel, până la 1 august, liberalii şi democrat-liberalii vor să depună actele la Tribunalul Bucureşti, transmite România TV. Tot până atunci trebuie decis şi candidatul comun la prezidenţiale.
Iulian Tudor
10 iun. 2014, 09:13
CALENDAR FUZIUNE. PNL şi PDL vor depune actele la Tribunal până la 1 august

Echipele de negocieri ale Partidului Național Liberal și Partidul Democrat Liberal au reluat, marți, discuțiile privind fuziunea dintre cele două partide. 

Liderii celor două formaţiuni s-au pus de acord asupra unui calendar privind fuziunea, astfel încât până la 1 august să depună actele la Tribunalul Bucureşti.

După discuţii, vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde a declarat că fuziunea dintre PNL şi PDL ar urma să aibă loc înainte de alegerile prezidenţiale.

Cât de repede posibil (să aibă loc fuziunea – n.r.). Suntem în acest sens condiţionaţi şi de modul în care specialiştii, comisia de statut, va lucra în această perioadă. Însă există o determinare foarte clară să avem pregătită această fuziune, să o realizăm de fapt până la alegerile prezidenţiale”, a spus Frunzăverde.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a precizat, la rândul său, că miercuri, la ora 17.00, vor începe discuţiile în comisiile comune de specialitate pentru pregătirea fuziunii.

Cât mai repede posibil, cu atât mai bine, juriştii lucrează la aceste scenarii. Trebuie să ţinem cont că e şi vacanţă judecătorească, dar noi lucrăm şi pregătim documentele„, a spus Predoiu.

De asemenea, Vasile Blaga a declarat că fuziunea PDL-PNL se va realiza cât mai repede cu putinţă, dar nu a fost stabilit încă un termen calendaristic.

„Noi dorim o fuziune cât mai repede cu putinţă, repet, cât mai repede cu putinţă. Nu v-am dat termene până acuma, niciodată. (…) Sunt paşi care urmează a fi făcuţi. Rămânem exact în aceeaşi matrice de la început cu desemnarea candidatului la Preşedinţie, pentru că vom susţine un singur candidat”, a precizat preşedintele PDL.

La rândul său, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a precizat că în sensul înfăptuirii fuziunii dintre democrat-liberali şi liberali s-a convenit asupra creării a şapte comisii mixte pe domenii de activitate.

Liderii PDL şi PNL s-au întâlnit în mai multe rânduri pentru a discuta despre etapele în vederea fuziunii. Klaus Iohannis şi Vasile Blaga au asigurat că se doreşte o fuziune cât mai rapidă, iar desemnarea candidatului unic la Preşedinţie să se facă până la 1 august.

Conferinţă „comună” PNL-PDL, sub sigla PDL

În urmă cu câteva zile, Klaus Iohannis a afirmat că, în prezent, PNL trebuie să joace „un rol determinant în acest proces” de unificare a dreptei.

Totodată, acesta a explicat faptul că primele discuţii informale dintre liberali şi democrat-liberali cu privire la fuziune au avut loc imediat după alegerile europarlamentare din 25 mai.

Emil Boc: O fuziune PNL-PDL prin absorbţie nu este cea mai bună soluţie

„Am pornit din capul locului bine, printr-o discuţie paritară PNL-PDL şi am convenit liniile acestei fuziuni – un mare partid de dreapta, fuzionarea celor două partide şi un candidat unic la prezidenţiale. (…) Această discuţie a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Cu siguranţă au existat tatonări înainte de această discuţie formală. Au existat chiar discuţii informale între cei doi preşedinţi – Antonescu şi Blaga, dar primele tatonări au fost după europarlamentare şi lucrurile s-au petrecut foarte repede”, a mai precizat liberalul. 

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Cinci zodii cu noroc la bani în iunie. Le așteaptă fericire și opulență
Capital.ro
S-a dat ordin pentru toate MAGAZINELE din România. Noua regulă este absolut OBLIGATORIE
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Lege nouă pentru cei care stau la bloc! Ce trebuie să facă administratorii
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Cele mai vechi băi termale din România dispar. Doar amintirea mai rămâne din ele
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Alex Dobrescu, un nou ordin de protecție! Reclamanta este fosta sa soție, cu care are un băiat 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Maghiarii AU PRIMIT INTERZIS chiar în România. Decizia drastică luată chiar astăzi, 20 MAI
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
RUSIA a declanșat RĂZBOI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! AVERTISMENT șocant al MAE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'