A fost sau n-a fost? Dialogul Obama-Putin care face înconjurul lumii şi care ar putea sta la baza unui război

Publicat: Sâmbătă, 07 Septembrie 2013 17:08 // Actualizat: Duminică, 08 Septembrie 2013 12:44 // Sursa: RTV.net

Un dialog spumos care ar fi avut loc între preşedintele american Barack Obama şi cel rus, Vladimir Putin, a făcut înconjurul lumii şi a făcut pe toată lumea să se întrebe dacă suntem sau nu la un pas de un al treilea Război Mondial, mai ales că liderul de la Casa Albă l-ar fi numit pe omologul său rus "măgar". Toată lumea, chiar şi presa, s-a întrebat dacă aşa ceva a fost cu adevărat posibil, însă totul este doar o satiră publicată de un jurnalist american de la New Yorker.

Foto: The Newyorker

Cu ocazia unei conferinţe comune de presă, preşedintele american Barack Obama şi omologul său rus Vladimir Putin au avut o dispută verbală neaşteptat de brutală. "Totă lumea de aici crede că eşti un măgar"... i-a spus Obama lui Putin, uluindu-i pe jurnalişti cu ieşirea lui fără precedent.

A urmat un adevărat atac verbal asupra preşedintelui rus, pe care Obama l-a făcut cu ou şi cu oţet, timp de aproximativ zece minute, scrie newyorker.com.  Putin s-a făcut roşu la faţă, dar s-a abţinut să scoată vreo vorbă. A făcut ochii mici şi a strâns din dinţi, privindu-l fix pe omologul său american, mai precizează publicaţia americană.

"Uite cum stă treaba. Eu nu vorbesc numai despre Snowden (fostul agent al CIA implicat în programul NSA, de interceptare a informaţiilor electronice ale americanilor, extins şi în alte ţări, n.r., şi care acum a primit azil politic în Rusia, pe o perioadă de 1 an) sau despre Siria. Ce zici, de pildă, despre Pussy Riot? Sau despre legile tale date împotriva homosexualilor? Absolut nişte mişcări de prost, prietene!", i-a spus Obama lui Putin.

Apoi, preşedintele american a încercat să mai îmbânzească tonul, pregătindu-se de a doua repriză de diatribe. "Iar dacă tu crezi că eu sunt singurul care gândeşte aşa (despre tine, n.r.), te înşeli. Întreab-o pe Angela Merkel (cancelarul german, n.r.), întreabă-l pe David Cameron (premierul britanic, n.r.). Întreabă-l şi pe tipul din Turcia", a continuat Obama îndreptând arătătorul de la mâna stângă către Putin. "Oricare dintre ei crede că eşti un ticălos", i-a mai spus Obama lui Putin.

În scurt timp după acest episod, Putin a făcut o declaraţie, cu subînţeles, ca răspuns la diatribele lui Obama. "Ar trebui oare să îmi fie frică de acest slăbănog? M-am luptat eu şi cu urşii!...", a spus Putin.

Din fericire pentru întreaga lume, care după un asemenea schimb de replici ar fi devenit, foarte probabil, un uriaş teatru de război, dialogul este unul imaginar, scris de Andy Borwitz pe platforma publicaţiei New Yorker.

 

 

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 sep 12:22
Răspunde | Votează email 0 email
Mc.
I-as mai putea sugera jurnalistului o exprimare mioritica,,Bai, fata de p..a. ,ce ti-as t....-o!!,, Desigur, nu presedintelui Putin ,ci tinerelului Snowden..
08 sep 16:39
Răspunde | Votează email 0 email
Ada
Si bineinteles,tot ca la americani,numai la ei este asa,Obama presedintele,da cele mai tari replici si desigur are ultimul cuvant,uluindu-si adversarul cu stilul super intelectual de a se exprima..
08 sep 12:22
Răspunde | Votează email 4 email
Pav
Esti o idioata notorie!
08 sep 12:12
...Update: În timp ce ignoră sau denaturează protestele, RTV pune botul la o satiră. Ca să...
08 sep 10:33
...sa, de la miștoul făcut pe seama lui Kim Jong-Un la satira la adresa lui Bezos de la Amazon. Sânziana Stancu n-a aflat încă. Aici este textul ei. Cel mai probabil va fi șters de pe site când se vor prinde, astfel că las mai jos poza cu cele două în paralel. Și nu, la G20 Vladimir Putin și...
08 sep 09:51
...report, a tradus-o, după care a publicat-o drept știre reală. Desigur, mintea ei de găgăriță, după ce va citit...
07 sep 22:20
...american Barack Obama şi cel rus, Vladimir Putin, ce s-a desfăurat vineri, chiar în faţa presei. Citește mai departe…

...
07 sep 19:28
Răspunde | Votează email 0 email
07 sep 19:27
Răspunde | Votează email 0 email
07 sep 19:27
Răspunde | Votează email 0 email
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8341
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H