G4Media: Europarlamentarul acuzat că ar fi hărţuit sexual o fostă asistentă este Mihai Tudose. Prima reacţie a fostul premier: de ce a dat-o afară

După ce Europa Liberă România a dezvăluit, sâmbătă, că un europarlamentar și-ar fi hărțuit sexual o asistentă din cadrul biroului de la Bruxelles, G4Media susţine că cel puțin patru surse politice au confirmat că cel vizat este fostul premier Mihai Tudose.

05 iun. 2023, 20:04
G4Media: Europarlamentarul acuzat că ar fi hărţuit sexual o fostă asistentă este Mihai Tudose. Prima reacţie a fostul premier: de ce a dat-o afară
G4Media: Europarlamentarul acuzat că ar fi hărţuit sexual o fostă asistentă este Mihai Tudose. Prima reacţie a fostul premier: de ce a dat-o afară

G4Media: Europarlamentarul acuzat că ar fi hărţuit sexual o fostă asistentă este Mihai Tudose . Femeia despre care G4Media susţine că i-a aflat a  identitatea, dar a ales să nu o divulge, a transmis referitor la identitatea agresorului că „Nu pot să vă confirm nimic!”. Incidentele arfi avut loc în perioada 2019-2020.

„Nu comentez. Nu m-a chemat nimeni, la nici o anchetă, nu a fost nici o acuzație oficială. Se trezește cineva să vorbească, nu intru în polemică. Am dat-o afară, a invocat că are burnout, nu intru în detalii”, a declarat Mihai Tudose.

Citeşte şi: Scurgeri în fieful lui Mihai Tudose: 4 oameni importanți trec de la PSD la PNL

În articolul publicat de Europa LiberăRomânia nu erau precizate nume, dar se dezvăluia faptul că victima, pentru care jurnalistul a ales numele fals „Florina” cu scopul de a o proteja, se angajase ca asistentă în vara lui 2019 la un europarlamentar „proaspăt ales” (Mihai Tudose a preluat mandatul în urma alegerilor din mai 2019).

„A încercat s-o acapareze, la început. Eurodeputatul i-a oferit o carieră unde vrea ea, lucru pe care Florina l-a refuzat insistent. I-a spus că vrea să-i cumpere o mașină de lux, pe care ea a refuzat-o. I-a dat un telefon sigilat, insistând să vorbească doar de pe el. A încercat s-o convingă să se mute în același bloc cu el. „Am insistat că viața mea personală e viața mea personală. Că, hai să mâncăm la prânz, seara împreună, să vizităm nu știu ce orașe, să jucăm șah seara! Nu, nu vreau, pe mine m-ai angajat să-ți fac discursuri, muncă legislativă, nu sunt damă de companie”, a declarat „Florina” pentru jurnaliștii de la Europa Liberă România.

„Mi-a spus să merg în fața lui și a recunoscut la un moment dat că vrea să se uite la fundul meu. I-am spus că este inacceptabil. Multe remarci fizice, ar trebui să te îmbraci mai mult în fustă, știi că ai craci frumoși, ce mironosiță ești! Vorbea cu organele masculine tot timpul, îl rugam, când mergi cu mine pe coridor nu-ți bagi alea în toate cele! I-am zis că aici oamenii nu se comportă așa”,a mai spus „Florina”.

Alte detalii (invitația acestuia de a juca șah și fractura pe care acesta a suferit-o la o mână, în 2019) se potrivesc cu pasiunea lui Mihai Tudose pentru acest sport și faptul că a a avut brațul în gips în acel an, incident relatat într-un articol de presă: „Acum două luni, am pățit un incident, mi-am rupt o mână. Acccident casnic: m-am împiedicat. Evident că nu a trecut, s-a umflat, am chemat un taxi și m-am dus la spital, în Bruxelles, seara”.

„A venit peste mine în cameră să-mi aducă o carte la 11 noaptea. Mă trezesc cu o bătaie la ușă, mă gândeam că e cineva de la hotel, s-o fi întâmplat ceva. Era el, am deschis ușa, a zis că a venit să-mi dea cartea și-mi zâmbea în toate felurile posibile, moment în care m-am panicat, am smuls cartea din mâna lui și am închis cealaltă ușă a anticamerei cu cheia”, amai spus „Florina”.

Fsta asistentă susţine că șeful ei s-ar fi purtat foarte urât și cu o colegă de birou: „Ea era cârpa lui. O făcea vacă, proastă, în toate felurile. Până am ajuns să plec de la o întâlnire devenise violent cu ea, a amenințat-o că-i trage una! I-am spus colegei mele că știu cum e o relație normală în domeniul acesta. E foarte personală, într-adevăr, dar există un spațiu și respect, însă el nu le respectă. Eu nu îmi calc pe demnitate. Ea se uita la mine și îmi zice că el nu este un om rău. Eu nu pot să-l înțeleg, omul e un violator”.

În final, femeia a plecat de la cabinetul europarlamentarului incriminat și ar fi fost susținută de către departamentul HR, care a ajutat-o să nu fugă plecând capul. S-au asigurat că a reușit să primească plată compensatorie, la care nu ar fi avut dreptul dacă și-ar fi dat demisia.

Citeşte şi: Mihai Tudose explică ”pe românește” finanțele țării: ”Sunt două componente. Dacă ANAF nu-și face treaba, apar probleme”

Mihai Tudose (56 de ani) este unul dintre politicienii cu influență la vârful PSD, numele său fiind vehiculat pentru preluarea unui minister după rotația PSD-PNL. A fost premier în perioada 29 iunie 2017 – 16 ianuarie 2018, iar în 2019 a devenit europarlamentar din partea ProRomânia. Ulterior, a reintrat în PSD. Este căsătorit și are o fiică în vârstă de 25 de ani.