ANI verifică averea Rovanei Plumb, după diferenţele din declaraţiile depuse la Bucureşti şi Bruxelles – SURSE

Agenţia Naţională de Integritate verifică averea Rovanei Plumb, scrie G4Media.ro, citând surse judiciare.

30 sept. 2019, 11:55
ANI verifică averea Rovanei Plumb, după diferenţele din declaraţiile depuse la Bucureşti şi Bruxelles – SURSE

Verificările privind averea Rovanei Plumb ar fi fost declanşate de ANI înainte de scandalul din Parlamentul European privind desemnarea Rovanei Plumb comisar european pentru Transporturi, potrivit surselor citate.

Comisia juridică din Parlamentul European a decis luni că Rovana Plumb şi Laszlo Torcsanyi (Ungaria) nu sunt potriviţi pentru posturile de comisari europeni. Anterior, Rovana Plumb a transmis o scrisoare Comisiei JURI din PE, în care a declarat că şi-a achitat împrumutul de 800.000 de lei, din cauza căruia i-a fost blocată numirea în funcția de comisar european. Rovana Plumb susţine că i-a oferit creditorului două apartamente.

În afară de acest împrumut, Rovana Plumb mai are un credit imobiliar de 800.000 de euro.

USR anunţase că ia în calcul să solicite ANI o situaţie clară referitoare la averile celor care au donat sume importante către partid şi nu le pot justifica, a declarat, luni, liderul deputaţilor partidului, Stelian Ion.

„Este de neînţeles încăpăţânarea cu care PSD-ul a înaintat această propunere şi a stăruit în această propunere, deşi a fost foarte clară poziţia Comisiei Europene. Este o chestiune care nu poate fi trecută cu vederea. Ne gândim să formulăm, din partea parlamentarilor şi a USR, o solicitare către ANI, astfel încât să stabilim clar care este situaţia averilor acestor persoane. Este vorba de cei care au donat sume importante către partid şi nu pot justifica sumele respective, mă refer la cei din PSD”, a precizat deputatul USR .

Citeşte şi: Rovana Plumb, respinsă definitiv de Comisia JURI pentru postul de comisar european. Ea şi-a plătit degeaba datoria