G4Media.ro: Investigatorii americani anchetează vizita lui Dragnea în SUA, la învestirea preşedintelui Trump

Anchetatorii americani investighează vizita lui Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu în SUA, în ianuarie 2017, când cei doi au participat la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump, scrie G4Media.ro, citând surse apropiate anchetei. 

RomaniaTV.net
05 iun. 2019, 15:50
G4Media.ro: Investigatorii americani anchetează vizita lui Dragnea în SUA, la învestirea preşedintelui Trump

În urmă cu aproximativ trei luni s-a format o comisie rogatorie, prin intermediul căreia autoritățile americane solicită informații în România referitoare la Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, au precizat sursele citate de G4Media.ro.

Printre cei vizați de comisia rogatorie s-ar afla și omul de afaceri Cristian Burci și fiul acestuia, Carlo Burci.

Informații referitoare la o posibilă anchetă referitoare la vizita în SUA au fost furnizate chiar de Liviu Dragnea, în decembrie 2018, însă fostul lider PSD vorbea atunci despre o investigație realizată de DNA, nu de anchetatorii americani.

“Apropo, Călin, știi că ne-a mai făcut un dosar? O veste tristă, așa, de ziua Vioricăi. La mine e legat de vizita în SUA de anul trecut. Eu îi spun domnului Uncheșelu (procurorul DNA Jean Uncheşelu – n.r.) să meargă în continuare, dar îi spun și unde ajunge – la un ambasador. Și să văd dacă îl țin genunchii, că, dacă nu, are o mare problemă”, a declarat Liviu Dragnea în ședința Consiliului Național al PSD din decembrie 2018.

Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu ai participat în ianuarie 2017, din poziţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, respectiv prim-ministru, la ceremonia de inaugurare a preşedinţiei lui Donald Trump. Vizita a fost prezentată ca un succes, deşi Liviu Dragnea s-a întors doar cu câteva poze în care îi strânge mâna peste masă într-un restaurant lui Donald Trump, proaspăt ales preşedinte SUA.

Ancheta ar fi legată de modul în care a fost cheltuită suma-record strânsă din donații de comitetul de inaugurare a președinției lui Donald Trump. Dragnea şi Grindeanu au ajuns în SUA la invitația lui Elliot Broidy, care la vremea respectivă era vice-președintele Comitetului prezidențial de inaugurare.