Gabi Bădălău, în vizită cu sacoșa plină la tatăl său, la pușcărie

Gabi Bădălău nu mai are liniște de când tatăl lui, Niculae Bădălău, a ajuns după gratii. Zilele trecute, i-a făcut o vizită la Penitenciarul Rahova. I-a adus și o sacășă cu bunătăți.

20 ian. 2023, 08:41
Gabi Bădălău, în vizită cu sacoșa plină la tatăl său, la pușcărie

Niculae Bădălău a fost săltat de procurorii DNA la finalul lunii noiembrie, fiind acuzat de dare și luare de mită, dar și trafic de influență. Fostul senator PSD se află, de atunci, în spatele gratiilor. De curând, fostul baron PSD a fost mutat din arestul central al Poliției Capitalei la Penitenciarul Rahova, scrie CANCAN.RO.

Gabi Bădălău vine destul de des în vizită la tatăl lui, la închisoare. Recent, paparazzi Cancan l-au fotografiat pe Bădălău jr. la ușa închisorii cu o sacoșă cu provizii.

Niculae Bădălău, fostul vicepreşedintele al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi, a fost trimis în judecată de DNA, în decembrie 2022, pentru trafic de influenţă şi dare de mită, în formă continuată, şi a unei persoane fizice, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la dare de mită.

Citește și: Încă un anunț trist pentru Niculae Bădălău. A primit vestea din arest

Niculae Bădălău este acuzat de procurorii DNA că i-ar fi cerut unui primar de comună să atribuie un contract unei firme condusă de o rudă a sa şi i-ar fi oferit bani pentru a face plăţi către acea firmă, chiar şi pentru lucrări neconforme. Alături de el, a fost deferit justiţiei şi reprezentantul unei societăţi comerciale.

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1018/VIII/3 din 27 noiembrie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților:

BĂDĂLĂU NICULAE, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, pentru comiterea infracțiunilor de:
– trafic de influență,
– dare de mită, în formă continuată,

Persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În zilele de 09 august 2022 și 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un anumit contract unei societăți administrate de o rudă a inculpatului. Contractul viza „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă…,” fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA.

În schimbul acestui “serviciu”, inculpatul ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), asupra căreia a lăsat să se înțeleagă că are influență, să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit primarului mai multe sume de bani pentru ca, în schimb, acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% (170.000 euro) din valoarea contractului menționat mai sus, dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obțină pentru aceeași firmă, de la primăria respectivă. Ulterior, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă în legătură cu contractul în derulare.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, a precizat DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, a transmis DNA.