Încă un anunț trist pentru Niculae Bădălău. A primit vestea din arest

Continuă problemele pentru Niculae Bădălău, rămas în arest în perioada sărbătorilor. Controversatul politician s-ar putea alege și cu conturile blocate, după ce protestatarul Marian „Ceaușescu" a cerut executarea silită a soților Bădălău.

26 dec. 2022, 10:50
Încă un anunț trist pentru Niculae Bădălău. A primit vestea din arest

Dosarul a fost depus la Judecătoria din Bolintin Vale, secția civil și se află pe fond. Marian Tivilic Moroșanu, cunoscut mai degrabă după porecla „Ceaușescu”, a solicitat executarea silită a soților Bădălău, pentru recuperarea banilor cheltuiți prin tribunale.

 

Acuzații grave la adresa lui Niculae Bădălău

 

În urmă cu aproape două săptămâni, fostul baron PSD a fost trimis în judecată de DNA, sub acuzația de trafic de influență în formă continuată și dare de mită. În dosarul lui Niculae Bădălău mai apare încă o persoană fizică, reprezentantul societății comerciale, acesta fiind acuzat că a fost complice la infracțiunea de dare de mită, scrie SpyNews.

„În zilele de 9 august 2022 și 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un anumit contract unei societăți administrate de o rudă a inculpatului. Contractul viza „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă…,” fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA. În schimbul acestui „serviciu”, inculpatul ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), asupra căreia a lăsat să se înțeleagă că are influență, să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit primarului mai multe sume de bani pentru ca, în schimb, acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme”, a precizat DNA în rechizitoriu.

Potrivit procurorilor DNA, controversatul Niculae Bădălău i-a promis unui primar remiterea procentului de 7%, adică aproximativ 170.000 de euro, parte atât din valoarea contractului, cât și dintr-un viitor contract. În data de 25 noiembrie 2022, Niculae Bădălău a remis suma de 35.000 lei primarului, adică o parte din contractul care se afla în desfășurare