Gabi Bădălău, trimis în judecată de DNA. Acuzaţii grave pentru iubitul Biancăi Drăguşanu

Gabi Bădălău, fiul lui Niculae Bădălău, fost şef al organizaţiei PSD Giurgiu și fost vicepreședinte al Curții de Conturi, a fost trimis în judecată de DNA. Iubitul Biancăi Drăguşanu este acuat de dare de mită.

13 apr. 2023, 16:13
Gabi Bădălău, trimis în judecată de DNA. Acuzaţii grave pentru iubitul Biancăi Drăguşanu
Gabi Bădălău, trimis în judecată de DNA. Acuzaţii grave pentru iubitul Biancăi Drăguşanu

Gabi Bădălău, trimis în judecată de DNA. Acesta este acuzat că i-a dat mită primarului din comuna Bucşani, Dan Păsat, fost deputat PNL, pentru a continua să facă plăţi firmei sale, chiar şi pentru lucrări neconforme, pentru un contract de rețea de alimentare cu apă. Și Niculae Bădălău este cercetat de procurori tot pentru dare de mită şi trafic de influenţă. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu.

„În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte și societatea administrată de inculpat), ce avea ca obiect „Înființare rețea de alimentare cu apă în satele …, comuna …, județul Giurgiu”, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit, prin intermediar, primarului comunei respective un procentaj de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În scopul menționat mai sus, la data de 25 noiembrie 2022, prin același intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranșă din suma promisă inițial”, sunt acuzaţiile aduse de DNA.

Gabriel Bădălău este cercetat sub control judiciar în acest dosar.

Citeşte şi: Probleme în paradis? Mesajul dur pe care l-a postat Gabi Bădălău după ce s-a zvonit că s-a despărțit de Bianca Drăgușanu. „Sărutul lui Iuda. Nimic nu este mai pervers pe lume”

Niculae Bădălău a fost reținut de DNA, iar la finalul lunii noiembrie 2022 a fost arestat preventiv. Pe 10 martie a fost plasat sub control judiciar. El este judecat la Tribunalul Giurgiu pentru dare de mită şi trafic de influenţă într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro primarului din comuna Bucşani, Dan Păsat, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Niculae Bădălău a fost senator PSD de Giurgiu și președinte PSD Giurgiu, între 2018 și 2019 a fost ministru al Economiei, iar în 2019 a fost propus de fostul premier Viorica Dăncilă ministru interimar la Energie.