Gabi Bădălău, trimis în judecată pentru dare de mită, în dosarul de mare corupție al tatălui său

Gabi Bădălău, trimis în judecată pentru dare de mită. Curtea de Apel București stabilește, definitiv, începerea judecății pe fond a fiului fostului baron de Giurgiu Niculae Bădălău, în dosarul de mare corupție instrumentat de DNA în care anchetatorii îl acuză pe junior de dare de mită în „combinație„ cu tatăl său.

20 feb. 2024, 17:30
Gabi Bădălău, trimis în judecată pentru dare de mită, în dosarul de mare corupție al tatălui său
Gabi Bădălău, trimis în judecată pentru dare de mită

Gabi Bădălău, trimis în judecată pentru dare de mită. CAB a respins, marți, contestația acestuia la prima decizie de cameră preliminară prin care se stabilea de asemenea că judecata efectivă poate începe, pentru că probele și ancheta DNA sunt procedural obținute și întocmite.

Citește și: Nicolae Bădălău, decizie radicală după perioada petrecută la puşcărie. „A fost un semn de la Dumnezeu!”

Gabi Bădălău, trimis în judecată pentru dare de mită

În baza art. 4251 alin. (1) ?i (7) pct. 1 lit. b) din Codul de procedură penală, raportat la art. 347 din Codul de procedură penală, respinge ca nefondată contestația formulată de contestatorul – inculpat Gabriel Bădălău, împotriva încheierii din data de 30.08.2023, pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Giurgiu – Secția Penală.

În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă pe contestator la plata către stat a sumei de 400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă.

Pronunțată în cameră de consiliu, la data de 20.02.2024, prin punerea hotărârii la dispoziția părtilor, a persoanei vătămate și a procurorului, prin mijlocirea grefei, conform art. 405 alin. (1) din Codul de procedură penală”, se arată în decizia de marți a CAB.

În rechizitoriul transmis judecătorilor DNA arată că în contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte și societatea administrată în fapt de inculpat), ce avea ca obiect „Înființare rețea de alimentare cu apă în satele …, comuna …, județul Giurgiu”, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2022, Gabriel Bădălău, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit bani, prin intermediar, primarului comunei respective.

Tot în luna noiembrie 2022, arată Direcția, aceluiași edil, i-ar fi promis un procent de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În scopul menționat mai sus, la data de 25 noiembrie 2022, prin același intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranșă din suma promisă inițial.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.