Nicolae Bădălău, decizie radicală după perioada petrecută la puşcărie. „A fost un semn de la Dumnezeu!”

Nicolae Bădălău este convins că Dumnezeu i-a dat un semn, în urma scandalurilor  dintre fiul lui și fosta noră, Claudia Pătrășcanu. Fostul lider PSD Giurgiu şi şef la Curtea de Conturi a anunţat că se retrage din politică.

14 mart. 2023, 16:53
Nicolae Bădălău, decizie radicală după perioada petrecută la puşcărie. „A fost un semn de la Dumnezeu!”
Nicolae Bădălău, decizie radicală după perioada petrecută la puşcărie. "A fost un semn de la Dumnezeu!"

Nicolae Bădălău, decizie radicală după perioada petrecută la puşcărie. „M-am simțit vinovat pentru familie. Probabil am greșit”, a declarat Nicolae Bădălău, eliberat din arest abia zilele trecute, pentru Aktual24. Claudia Pătrășcanu, fosta noră, declarase public că Niculae Bădălău ar fi intervenit în justiție și și-ar fi folosit influența pentru a-i lua copiii. După divorț, artista se judecă cu Gabi Bădălău pentru custodia copiilor.

Citeşte şi: Niculae Bădălău, detalii despre cum a fost filat: „Era weekend, eram la peşte, mai vorbeşti fără să ai un control”

Niculae Bădălău este acuzat de procurorii anticorupție că i-ar fi oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice unei firme controlate de familia sa. La acea vreme era vicepreşedinte al Autorităţii de audit a Curții de Conturi, funcție din care a fost revocat în decembrie: „Îmi doresc liniște acum. A fost cumplit de greu în arest, m-am simțit vinovat pentru familie. Probabil am greșit. Dacă Dumnezeu mi-a dat palma asta, nu mai am ce caută în politică sau în funcții administrative”.

Citeşte şi: România TV a pus mâna pe un document BOMBĂ de la DNA. Cine este liderul cheie vizat în dosarul arestării lui Niculae Bădălău

Am încredere în judecători, nu în justiție. Nu știu cum e dosarul, eu mă consider nevinovat. Știu că, probabil, și regret anumite vorbe, dar rețineți contextul: eram pe o baltă, la pește, era weekend și, câteodată, la pește și în weekend poți să vorbești anumite lucruri fără să ai un control strict. Am văzut că foarte multă lume, foarte mulți oameni au fost supărați de context și de modalitatea mea de a spune lucruri. Din păcate, mai și greșim atunci când suntem extrem de relaxați și probabil în weekend într-o astfel de stare. Eu cred că cei care vor decide sunt judecătorii. Înregistrările sunt compilații. Am făcut lucruri bune, niciodată nu am ascuns telefonul, tot timpul l-am avut cu mine. (…) Nu putea Dan Păsat (denunțătorul) să atribuie contractele, era o comisie de licitație. Asta e o poveste că dânsul putea. M-a denunțat că să scape de alte dosare, probabil, și caracterul, obiceiurile lui”, a mai spus Niculae Bădălău.