Gabi Balint a făcut infarct. Fostul internaţional a fost operat de urgenţă la Fundeni

Gabi Balint a suferit un infarct in cursul zilei de sâmbătă şi a fost supus unei interventii chirugicale la Spitalul Fundeni.

21 sept. 2019, 10:46
Gabi Balint a făcut infarct. Fostul internaţional a fost operat de urgenţă la Fundeni

Gabi Balint a suferit un infarct şi a fost supus unei intervenţii chirugicale la Spitalul Fundeni din Bucureşti, iar starea sa este stabilă, informează digisport.ro. Balint a comunicat deja cu apropiaţii, după ce i s-au implantat trei stenturi la inimă.

Analistului Digi Sport i s-a făcut rău în noaptea de vineri spre sâmbătă, când a mers pentru investigaţii la o clinică privată, unde i s-a transmis că a suferit un infarct. Balint a decis să meargă la Spitalul Fundeni, unde a fost operat.

Starea de sănătate a fostului fotbalist al Stelei s-a agravat după ce Balint a fost prezent joi seară în studioul Digi Sport la emisiunea EuroFotbal, unde a analizat partida CFR Cluj – Lazio, din Liga Europa, anunţă sursa citată.

În vârstă de 56 de ani, Balint n-a mai antrenat din 2014, atunci când a pregătit-o pe U Craiova.

Gabi Balint a jucat pentru Steaua în perioada 1980-1990 şi a câştigat alături de trupa din Ghencea Cupa Campionilor Europeni în 1986 şi Supercupa Europei în 1987.

Gabi Balint s-a aflat joi seara in studioul celor de la Digi Sport, pentru a comenta partida dintre CFR Cluj si Lazio din Europa League. A fost ultima sa aparitie publica inainte ca starea de sanatate sa i se agraveze.

Gavril Pele Balint (56 de ani) a început fotbalul la Gloria Bistriţa, iar în 1979 a făcut pasul la Steaua, formaţie la care a petrecut zece sezoane şi la care a cunoscut gustul performanţei. Cinci titluri de campion, trei Cupe ale României, Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei sunt trofeele pe care şi le-a trecut Balint în CV alături de bucureşteni. În 1989, ”militarii” încasau un milion de euro din transferul său la Burgos, formaţie de la care avea să se retragă în 1992.

Prima experienţă ca antrenor principal pentru Gabi Balint a fost în 1999, la Sportul Studenţesc. În 2001, acesta a fost secundul pentru Anghel Iordănescu şi Gheorghe Hagi la echipa naţională a României, iar în 2002 a făcut pasul în Moldova, la Sheriff Tiraspol. Opt ani mai târziu, Balint a fost numit selecţionerul Moldovei, unde a bifat nu mai puţin de 17 partide.

Poli Timişoara şi FC Vaslui sunt echipele pe la care a mai trecut Balint în cariera sa de antrenor, ultima sa experienţă ca principal fiind în 2014, la CS U Craiova, pentru 15 partide. De mai mult timp, acesta este analist sportiv la postul Digi Sport şi a fost prezent joi în studio pentru a analiza succesul celor de la CFR Cluj cu Lazio, scor 2-1.