Gabi Balint este noul antrenor al Vasluiului

Tehnicianul Gavril Balint a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei FC Vaslui, după plecarea lui Viorel Hizo, a anunţat, marţi, site-ul oficial al grupării vasluiene, citat de Mediafax. El a semnat un contract valabil un an şi jumătate.

09 apr. 2013, 13:33
Gabi Balint este noul antrenor al Vasluiului

Gabi Balint a fost prezentat oficial marţi, după care a condus primul antrenament cu jucătorii Vasluiului. El a trasat obiectivele pe care le mai are de îndeplinit în acest sezon: „Anul ăsta încercăm să atingem primele patru locuri, pentru a ajunge în Liga Europa. Important e să atingem Europa. Obiectivele pentru la anul rămân de discutat. Trebuie să facem o analiză bună. Deocamdată nu sunt prea multe detalii. Consider că acest lot are valoare şi se pot face lucruri bune cu ce e aici.

Pe jucători i-am văzut puţin cam trişti, dar de mâine vom începe discuţiile individuale. Le-am spus ce vreau de la ei şi că avem o pasiune comună, fotbalul. Ştiu că va fi greu, dar o să fie bine„.

Gavril Balint, în vârstă de 50 de ani, a mai pregătit în cariera sa formaţiile FC Bihor, Sportul Studenţesc, Şerif Tiraspol şi FC Timişoara, a condus naţionala Republicii Moldova şi a fost secund la naţionala României şi la Galatasaray Istanbul.

Antrenorul Viorel Hizo a demisionat, duminică, de la FC Vaslui, conform declaraţiei lui Adrian Porumboiu, plecarea tehnicianului survenind după înfrângerea din meciul cu formaţia CS Turnu Severin, scor 0-2, în etapa a 25-a a Ligii I.

Viorel Hizo a preluat FC Vaslui în septembrie 2012, când a venit în locul lui Marius Şumudică.

Tehnicianul sibian a mai antrenat pe FC Vaslui de două ori, în perioada septembrie 2006 – octombrie 2008 şi în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2012.