Gabi Torje: De război se pregătesc SUA şi Siria, noi ne pregătim de un meci decisiv cu Ungaria

În perspectiva meciului de vineri, din preliminariile CM 2014, mijlocaşul Gabriel Torje a declarat că Statele Unite ale Americii şi Siria se pregătesc de război, nu echipa naţională a României, precizând că jucătorii primei reprezentative se antrenează pentru un meci decisiv cu Ungaria.

RomaniaTV.net
02 sept. 2013, 13:17
Gabi Torje: De război se pregătesc SUA şi Siria, noi ne pregătim de un meci decisiv cu Ungaria

Întrebat dacă jucătorii sunt pregătiţi de război înaintea întâlnirii cu selecţionata Ungariei din preliminariile CM 2014, Torje a răspuns: „De război se pregătesc America şi Siria, noi ne pregătim de un meci 11 contra 11 cu Ungaria în care vom da totul, sută la sută. E un meci decisiv de totul sau nimic. Trebuie să fim încrezători că formăm o echipă valoroasă şi conştienţi că meciurile bune pe care le-am făcut în grupă până acum nu sunt întâmplătoare„.

Torje susţine că meciul cu Ungaria nu poate fi considerat nici măcar unul istoric, pentru că nu se dispută cu „calificarea pe masă”. „Ştim toţi cât de importantă este această dublă (n.r.- cu Ungaria şi Turcia). Cu Ungaria este un meci decisiv pentru noi, pentru întreaga Românie. Nu cred însă că e un meci istoric. Meci istoric era dacă jucam cu calificarea pe masă, jucam şi apoi mergeam direct la Mondiale„, a explicat el.

Faptul că jucătorii din lotul Ungariei sunt evaluaţi de site-urile de specialitate la sume de transfer mai mari decât cei ai României nu este un factor important, în opinia lui Gabriel Torje. „Dacă e să ne luăm după statistici, după transfermarket sau alte astfel de lucruri, atunci Ungaria are jucători mai valoroşi. Deci o echipă mai valoroasă din punct de vedere al statitisticii, dar pe teren e cu cu totul altceva. Suntem 11 contra 11 şi la sfârşitul jocului vom vedea care au fost mai buni„, a menţionat Torje.

Fotbalistul susţine că starea gazonului de pe Arena Naţională poate ajuta echipa naţională a României. „Sper să fie un gazon bun, pentru că asta ne va ajuta. Un gazon bun este în avantajul nostru pentru că suntem o echipă mai tehnică, iar Ungaria una care se bazează mai mult pe condiţia fizică„, a afirmat el.

Prima reprezentativă are nevoie de susţinerea necondiţionată a suporterilor la partida cu Ungaria pentru a spera la calificare, este de părere mijlocaşul echipei Udinese. „La fiecare meci sunt oameni care sunt nemulţumiţi, chiar dacă noi câştigăm. Uneori nu le convine că am primit un gol sau că nu am câştigat cu 5-6-0. Dar eu cred că la acest meci stadionul va fi plin şi lumea ne va susţine. Pentru că nu e doar meciul nostru, este meciul tuturor, al întregii Românii. Avem nevoie de suporteri să ne susţină 95 de minute şi cred că împreună putem trece cu bine peste acest meci„, a mai spus Torje.

România va întâlni Ungaria la 6 septembrie şi Turcia la 10 septembrie, ambele întâlniri urmând să aibă loc pe Arena Naţională, de la ora 21.00, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.