Gabriel, băiețelul de 3 ani din Botoşani aruncat de mamă de la etaj, s-a întors acasă. Fratele lui, de 2 ani, nu a putut fi salvat

Băiețelul de 3 ani din Botoșani care și-a revenit miraculos din comă după ce a fost aruncat de propria mamă de la etaj, împreună cu frățiorul lui, a fost externat de la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași și s-a întors acasă.

20 oct. 2023, 23:24
Gabriel, băiețelul de 3 ani din Botoşani aruncat de mamă de la etaj, s-a întors acasă. Fratele lui, de 2 ani, nu a putut fi salvat

Gabriel, băiețelul în vârstă de 3 ani, ajuns în stare gravă la Iași, după ce a fost aruncat de către mama lui de la etajul unui hotel, a ajuns acasă, la Botoșani.

“Cu toții am rămas așa, înmărmuriți, în urmă cu câteva luni, când am văzut o știre despre o mamă care a făcut o formă de depresie și și-a aruncat copiii de la etaj, încercând apoi să-și ia viața și ea. Din păcate, unul dintre copii a decedat, cel mai mic, și Gabriel a supraviețuit printr-o minune de la Dumnezeu, și bineînțeles prin mâna medicilor care l-au îngrijit. A fost o perioadă destul de îndelungată în comă la Iași, a fost la două spitale, am fost de două ori și l-am vizitat, am avut discuții cu tatăl acestuia, apoi a venit aici în București. La început ne spuneau medicii că sunt șanse foarte mici ca acest copil să scape. Acum Gabriel este în grija tatălui și în cursul zilei de sâmbătă s-au întors acasă, la Botoșani. Desigur, este în evidența Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului, necesită întâlniri în prezența tatălui, discuții cu psihologi și în egală măsură o verificare periodică a stării de sănătate pentru că, totuși, au fost operații mai multe, dar e bine când totul se termină cu bine”, a spus ministrul Natalia Intotero.

Mama care şi-a aruncat copiii pe geam de la etajul al doilea al unui hotel din Botoșani, trimisă în judecată

Băiețelul Gabriel, care și-a revenit miraculos din comă chiar în ziua în care a împlinit 3 ani, a fost un adevărat miracol pentru cadrele medicale de la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași. Reamintim faptul că tatăl copilului se pregătea să semneze deconectarea micuțului de la aparate, pentru că nimeni nu-i mai dădea nicio șansă de supraviețuire.

”Este o veste foarte bună. Eu am stat internat cu câteva zile. Dintr-odată, a început să vorbească. Prima dată a spus ”papa” și ”tata””, a spunea atunci tatăl lui Gabriel.

O femeie din Botoşani și-a aruncat copiii de 2 și 3 ani de la etajul unui hotel. În ciuda eforturilor depuse de anchetatori, gestul necugetat al femeii nu a putut fi oprit.

”La data de 20.08.2023, IPJ Botoşani a fost sesizat cu privire la faptul că o femeie, aflată la etajul 1 al unui hotel, şi-a aruncat copii, cu vârstele de 2, respectiv 3 ani, de la balcon, şi ameninţă că se va sinucide”, conform anchetatorilor.
Cei doi copii au fost duși la spital într-o stare gravă. Din păcate, copilul în vârstă de doi ani a pierdut lupta cu viața. Un negociator s-a deplasat la locul incidentului și a avut discuții cu femeia în cauză, reușind să o coboare în siguranță și să o transporte la spital sub supravegherea polițiștilor, avand în vedere efectuarea investigațiilor medicale.

Conform IPJ Botoşani, după aproximativ două ore de discuţii, „s-a reuşit, prin distragerea atenţiei, imobilizarea femeii, de către pompierii care au avut acces de pe geamul camerei hotelului, în locul în care se afla aceasta”.

Femeia a fost internată la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Botoşani. Poliţiştii au deschis în cauză dosar penal pentru comiterea infracţiunii de omor şi tentativă la omor.

Imaginile durerii la Botoșani, în ziua în care Alexandra Ivanov ar fi împlinit 26 de ani. Fetița ei, îmbrăcată cu un tricou cu mesajul „Nu am aer”, a îmbrățișat cu dor afișul cu poza mamei sale
Surse judiciare au declarat pentru Gândul că femeia i-a trimis mai multe mesaje soțului său, înainte de a-și arunca copiii în gol. Iată câteva pasaje:

”Mulțumesc ca m-ai făcut să fac ceea ce nu voiam, sper să fii fericit acum că ai scăpat de noi și nu mai trebuie să ne trimiți bani că am înțeles că asta era marea ta problemă. Îți doresc ca toți banii pe care o să îi ai de acum, să îi păstrezi să-ți pui pe pipet… că niciodată nu ți-au ajuns… Regret tot ce am făcut cu tine până acum și regret că m-am măritat cu tine, dar chestia era că voiam să scap de acasă… atât. Cel mai rău îmi pare pentru copii, căci ei nu au nicio vină, dar nu îi pot lăsa așa, ai nimănui, nimeni nu o să îi iubească, sper sa fii fericit fară noi, adio. Eu am încercat sa fac totul pentru voi, ( tu, mama, tata și etc, etc). Am lăsat copiii fără jucării sau haine sau altele, să aibă toți și voi toți m-ați luat de fraieră…”.

Mama se află în arest preventiv 

Scenele de o cruzime ieșită din comun s-au petrecut în august în incinta unui hotel din Botoșani. Însoțită de cei doi copii, la miezul nopții, femeia a intrat pe terasa hotelului, situată la etajul 1 și și-a aruncat copiii de la etaj. Apoi, a amenințat că se sinucide. În scurt timp, forțele de ordine au împânzit zona. A fost adus inclusiv un negociator. Ulterior, mama a fost internată la Spitalului Mavromatii din Botoşani, pe secția de Psihiatrie. Medicii au arătat că tânăra a avut discernământ la momentul comiterii faptelor. Lorela Babii a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Ea este judecată pentru omor calificat și tentativă la omor calificat. Se află în arest preventiv, judecătorul de drepturi și libertăți prelungind cu încă 30 de zile măsura privativă de libertate.