Gabriel Berca: Nu se pune problema înlocuirii conducerii PMP

Vicepreşedintele PMP Gabriel Berca a declarat, la România TV, că nu se pune problema înlocuirii conducerii partidului ca urmare a scorului obţinut de către Elena Udrea la alegerile prezidenţiale.

03 nov. 2014, 16:12
Gabriel Berca: Nu se pune problema înlocuirii conducerii PMP

Întrebat dacă şedinţa de marţi a Comitetul Executiv al PMP ar putea conduce la convocarea unui Congres extraordinar al partidului în care să fie aleasă o nouă conducere, Gabriel Berca a răspuns: „Nu se pune în discuţie. Noi ne pregătim pentru alegerile locale din 2016”.

Fostul ministru de Interne a afirmat că, pentru turul II, varianta cea mai probabilă este ca PMP să nu adreseze un îndemn pentru a vota un candidat sau altul dintre cei doi care au ajuns în turul II. „Oamenii vor avea opţiune liberă. Noi am venit cu un proiect, dar în turul II au intrat Klaus Johannis şi Victor Ponta. Va fi o competiţie pe care o privim cu detaşare”, a mai spus Gabriel Berca.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Elena Udrea, candidatul PMP la Preşedinţie, s-a clasat pe locul patru în primul tur al prezidenţialelor, obţinând 5,18% din voturi, sub scorului partidului de la europarlamentare. În urma acestui scor, Cristian Preda, europarlamentar PMP, îi cere demisia Elenei Udrea de la şefia partidului.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Deşi membru PMP, Cristian Preda şi-a declarat, încă înainte de primul tur, susţinerea pentru Monica Macovei.

Acum, Preda vrea demisia Elenei Udrea şi susţinere pentru Klaus Iohannis în turul al doilea.

„Dezastru” e un termen blând pentru scorul Elenei Udrea, care anunța la nominalizare că va intra în turul al doilea, iar aseară – că a realizat obiectivul de a fi pe locul al treilea. N-a fost nici măcar atât: scorul său e mai mic decât cel realizat de lista pe care am condus-o la europene în mai. Candidatura celei care visa că îl înfrânge pe Ponta a izolat PMP și a șubrezit autoritatea politică a lui Traian Băsescu, silit să intre într-un joc cu mulți spioni și puțină politică. Îi cer, de aceea, Elenei Udrea să demisioneze urgent de la șefia partidului, pentru a da o șansă integrării PMP într-o majoritate de dreapta.

După eșecul de ieri, credibiliitatea ei în fața partidului este, oricum, nulă. Iată de ce, în calitatea mea de vicepreședinte al PMP pentru afaceri europene, le solicit membrilor și simpatizanților partidului să voteze în turul al doilea cu Klaus Iohannis. Acesta e mai mult decât un gest rațional. Pentru PMP, e o datorie de onoare. Într-adevăr, atunci când am fost primiți, în septembrie, în PPE, am promis ferm – în fața celor mai înalte autorități ale PPE și a reprezentanților tuturor partidelor din familia populară – că îl vom sprijini pe adversarul lui Ponta în turul al doilea. Regăsirea credibilității începe atunci când îți ții cuvântul dat…”, scrie Cristian Preda pe Facebook.