Gabriel Berca: Partidul Popular va apărea foarte repede

Gabriel Berca a declarat că Partidul Popular, care va aduna nemulţumiţii din PDL, va apărea "foarte repede", fiind necesară şi constituirea unui grup parlamentar al noii formaţiuni.

RomaniaTV.net
15 mai 2013, 11:16
Gabriel Berca: Partidul Popular va apărea foarte repede

„Foarte repede. Foarte repede. Asta e şi o decizie a colegilor din Parlament, pentru că e necesară constituirea unui grup parlamentar, sunt oameni în PDL care nu acceptă starea de lucruri de astăzi”, a afirmat Berca într-o emisiune la B1 TV, întrebat când va apărea noua formaţiune.

De asemenea, consilierul prezidenţial, fost membru PDL şi parlamentar democrat-liberal de Bacău în legislatura trecută, a apreciat drept necesară apariţia noii formaţiuni având în vedere „dezechilibrul de pe piaţa politică românească”.

„Eu cred că e necesară, pentru că în alegerile din 9 decembrie nu au venit la vot 58% din români, s-au exprimat numai 42%. În acest moment există un dezechilibru pe piaţa politică românească şi e necesar un vehicul care să genereze figuri politice credibile. Când spun figuri noi, nu e neapărat vorba de figuri tinere, dar oameni care au demonstrat în viaţa profesională că au ceva de spus. E adevărat că acest lucru poate deranjează, am şi văzut foşti colegi din PDL care au pus multe semne de întrebare din acest punct de vedere. Eu nu cred în partidele care sunt conduse cu mână forte, ci cred în partidele care pot să genereze lideri politici pentru România”, a spus Berca, consilier al preşedintelui Traian Băsescu pentru relaţia cu autorităţile publice şi societatea civilă.

El s-a mai declarat nemulţumit că în PDL au fost aduşi în ultima perioadă oameni care nu fac opoziţie, dând exemplul din judeţul Bacău, unde în organizaţia PDL sunt oameni care au „interese mărunte judeţene” şi „fac blat cu administraţia locală” a USL.

Presa a relatat în ultimele zile că Partidul Popular ar avea congres în 25 mai şi că o serie de parlamentari PDL, în frunte cu Elena Udrea, dar şi membrii Forţei Civice şi cei ai Fundaţiei Mişcarea Populară ar urma să se înscrie în acest partid. Între parlamentarii PDL care ar urma să treacă la Partidul Popular, presa i-a nominalizat şi pe Florin Popescu şi Eugen Tomac. De asemenea, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon ar urma să se alăture acestei formaţiuni.

Partidul Popular este condus de fermierul Costel Caraş, cel care, în timpul scandalului laptelui infestat cu aflatoxină izbucnit în luna martie, a vărsat pe un câmp, în semn de protest, câteva mii de litri de lapte.

Fundaţia Mişcarea Populară a anunţat, marţi, că nu întreprinde niciun demers pentru transformarea în partid politic, menţionând că face precizarea „în urma apariţiei în presă a unor informaţii false” pe acest subiect.

De asemenea, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a scris, pe Facebook, că „sursele” care anunţă transformarea Fundaţiei Mişcarea Populară în partid sunt din PDL.