Gabriel Cotabiţă a fost transferat la Spitalul Elias

Gabriel Cotabiţă se simte din ce în ce mai bine. Potrivit România TV, cântăreţul a fost transferat de la Spitalul Floreasca la Spitalul Elias din Bucureşti. 

RomaniaTV.net
16 iun. 2015, 06:30
Gabriel Cotabiţă a fost transferat la Spitalul Elias

„Gabriel Cotabiţă a fost transferat la Spitalul Elias şi intră într-un proces complex de recuperare”, a declarat directorul medical al unităţii sanitare, Dana Safta, pentru Agerpres. Ea a precizat că nu se pune problema ca Gabriel Cotabiţă să fie supus vreunei intervenţii chirurgicale, ci a fost internat la Spitalul Elias strict pentru recuperare complexă.

Gabriel Cotabiţă era internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din data de 8 mai, după ce a suferit un stop cardio-respirator în timp ce se afla în sala de sport a unui hotel din Capitală. 

„Pacientul se află în stare generală bună, echilibrat respirator şi hemodinamic, cu mobilitate prezentă şi se alimentează oral. În cursul acestei dimineţi a fost transferat la Spitalul Elias pentru tratament de specialitate şi recuperare complexă”, a informat, printr-un comunicat de presă, Spitalul de Urgenţă Floreasca. 

Cotabiţă va sta internat în Clinica de Recuperare Medicală de la Spitalul Elias, condusă de profesor dr. Mihai Berteanu.

Starea lui Gabriel Cotabiţă este uşor ameliorată, au anunţat, joia trecută, reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, precizând că nu mai este alimentat prin tub, artistul beneficiind de şedinte de fizio-kinetoterapie şi asistenţă psihologică.

Motivul pentru care fetele lui Gabriel Cotabiţă ascund starea reală a cântăreţului

„Pacientul prezintă o suferinţă cerebrală postanoxică, cu dezorientare temporospaţială şi perioade de agitaţie psihomotorie. Este stabil din punct de vedere respirator şi hemodinamic, starea generală fiind uşor ameliorată”, au anunţat, în ultimul comunicat de presă, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca, unde Gabriel Cotabiţă este internat de peste o lună.

În plus, Cotabiţă este alimentat pe cale orală şi este mobilizat zilnic, beneficiind de şedinte de fizio-kinetoterapie şi asistenţă psihologică. Cântăreţul este aşezat zilnic la marginea patului şi chiar a făcut, susţinut, câţiva paşi. Este hrănit cu alimente moi, dieta zilnică fiind realizată în funcţie de recomandările nutriţioniştilor.

Conform sursei citate, o echipa multidisciplinară reevaluează în fiecare zi starea lui Gabriel Cotabiţă.

Gabriel Cotabiţă, detalii uluitoare de ultima oră. Un prieten apropiat: Am stat de vorbă. E MARE MINUNE cu el

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost găsit, în 8 mai, în stop cardio-respirator, în stare de inconştienţă, într-o sală de fitness de la un hotel din Capitală. Cotabiţă era singur în sală când i s-a făcut rău, el fiind găsit ulterior de un angajat al hotelului, care a sunat la numărul de urgenţă 112. Cotabiţă a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Investigaţiile complexe indicau, în 11 mai, drept cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator suferit de Cotabiţă o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente.

Un examen RMN efectual în 12 mai a pus în evidenţă prezenţa unor zone de leziuni cerebrale grave. Tulburarea severă de ritm cardiac care a provocat stopul cardio-respirator a scăzut debitul sanguin cerebral şi implicit oxigenarea creierului a fost precară. De aceea se vorbeşte despre „leziuni cerebrale greu cuantificabile, în acest moment”, spuneau surse medicale.