Gabriel Cotabiţă, STOP CARDIAC într-un hotel. Artistul a fost RESUSCITAT, dar e în stare CRITICĂ UPDATE

Gabriel Cotabiţă, găsit în stare de inconştienţă într-un hotel din centrul Capitalei. O ambulanţă a intervenit de urgenţă, iar medicii au fost nevoiţi să efectueze manevre de resuscitare. Artistul a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde i-a fost făcută o coronarografie, care nu a evidenţiat leziuni. 

RomaniaTV.net
08 mai 2015, 11:00
Gabriel Cotabiţă, STOP CARDIAC într-un hotel. Artistul a fost RESUSCITAT, dar e în stare CRITICĂ UPDATE

Gabriel Cotabiţă, în vârstă de 59 de ani, este în stare critică şi respiră cu ajutorul aparatelor, starea sa fiind una critică, după ce i s-a făcut rău într-un hotel din centrul Capitalei.

Un echipaj SMURD a intervenit de urgenţă pentru a-i acorda îngrijiri cântăreţului Gabriel Cotabiţă.

Artistul a căzut inconştient în timpul unor exerciţii fizice pe care le efectua în sala de sport a unui hotel, iar cei aflaţi în jurul său au solicitat ajutorul medicilor. După ce i s-a acordat primul ajutor, Gabriel Cotabiţă a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Citeşte şi GABRIEL COTABIŢĂ, clipe DRAMATICE. Familia a ajuns de urgenţă la spital

Medicul Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD, a declarat la România TV că Gabriel Cotabiţă a suferit un stop cardio-respirator şi a fost resuscitat cu succes. Totuşi, starea sa este una critică, artistul fiind inconştient şi respirând doar asistat.

Este vorba de un stop cardio-respirator resuscitat de echipajele SMURD. A fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru evaluare. Este stabil, dar va fi internat la cardiologie, probabil la Terapie Intensivă. Starea sa este extrem de critică. Nu este conştient, necesită suport ventilator. Se poate întâmpla orice. Trebuie să stabilim cauza care a dus la stopul cardio-respirator. Din câte înţeleg, avea antecedente cardiace, se pare că era suferind cu inima. Era un medic la faţa locului care a iniţiat primele măsuri de prim ajutor. E greu de spus cât a stat în stop cardiac. De la apel până la sosirea echipelor noastre a trecut sub 10 minute”, a declarat Bogdan Opriţa.

Cântăreţul Gabriel Cotabiţă a fost supus unei coronarografii imediat după internare.

Coronarografia sau angiografia coronariană, este cea mai bună tehnică de diagnosticare a afecţiunii coronariene. Este vorba despre o investigaţie esenţială în explorarea acesteia, prin vizualizarea directă a arterelor coronare, responsabile de angină sau infarct.

În urma acestei intervenţii minim-invazive, s-a stabilit că Gabriel Cotabiţă nu are leziuni pe coronare, rămânând să îi fie investigată activitatea cerebrală.

Astfel, rezultatul coronarografiei la care a fost supus cântăreţul este unul bun. Pacientul este în continuare asistat şi ventilat mecanic.

 

Citeşte şi PRIMA REACŢIE a managerului hotelului în care Gabriel Cotabiţă a fost găsit în stop cardiac

Gabriel Cotabiţă, care s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cântăreţ de muzică uşoară şi pop-rock, prezentator, producător muzical şi de televiziune. De asemenea, este solistul formaţiei VH2 şi a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, în anii 1980. Împreună cu Holograf a lansat, în anul 1984, albumul „Holograf 1”.

Gabriel Cotabiţă a jucat în filmul muzical „În fiecare zi mi-e dor de tine”, de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnată de George Grigoriu şi Ionel Tudor. De asemenea, figurează pe coloana sonoră a peliculei „Rezervă la start”, de Anghel Mora, muzica fiind compusă de Adrian Enescu.

De-a lungul carierei, Gabriel Cotabiţă a lansat mai multe albume, printre care „Formaţii rock 5” (cu formaţia Redivivus, album colectiv), „Holograf 1” (cu formaţia Holograf), „Noapte albastră”, „Noi rămânem oameni”, „Prima iubire şi ultima”, „În fiecare zi mi-e dor de tine” (cu Marina Florea), „Prizoner”, „Viaţa e un cazino”, „Greatest Hits” (cu formaţia VH2), „Dacă n-ai iubi” (cu formaţia VH2), „Fărâme de tandreţe”, „2” (cu formaţia VH2) şi „25 de ani de nopţi albastre – Best of Gabriel Cotabiţă”.