GABRIEL COTABIŢĂ, în stare critică. Ce spun medicii de la Floreasca

Gabriel Cotabiţă este internat în stare gravă la Floreasca. Angajaţii hotelului au sunat la 112 şi au anunţat că artistului i s-a făcut rău.

08 mai 2015, 11:22
GABRIEL COTABIŢĂ, în stare critică. Ce spun medicii de la Floreasca

GABRIEL COTABIŢĂ trece prin momente grele. „A făcut stop-cardiorespirator. A fost resuscitat şi acum este la Terapie Intensivă”, a declarat doctorul Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt al Spitalului Floreasca şi coordonator SMURD. Medicul a precizat că artistul a fost circa zece minute în stare de inconştienţă şi este în continuare în stare critică. 

Gabriel Cotabiţă, STOP CARDIAC într-un hotel. Artistul a fost RESUSCITAT, dar e în stare CRITICĂ

„A fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru evaluare. Este stabil, dar va fi internat la cardiologie, probabil la Terapie Intensivă. Starea sa este extrem de critică. Nu este conştient, necesită suport ventilator. Se poate întâmpla orice. Trebuie să stabilim cauza care a dus la stopul cardio-respirator. Din câte înţeleg, avea antecedente cardiace, se pare că era suferind cu inima. Era un medic la faţa locului care a iniţiat primele măsuri de prim ajutor. E greu de spus cât a stat în stop cardiac. De la apel până la sosirea echipelor noastre a trecut sub 10 minute”,  a mai spus Opriţa.

Gabriel Cotabiţă, care s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cântăreţ de muzică uşoară şi pop-rock, prezentator, producător muzical şi de televiziune. De asemenea, este solistul formaţiei VH2 şi a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, în anii 1980. Împreună cu Holograf a lansat, în anul 1984, albumul „Holograf 1”.

Gabriel Cotabiţă a jucat în filmul muzical „În fiecare zi mi-e dor de tine”, de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnată de George Grigoriu şi Ionel Tudor. De asemenea, figurează pe coloana sonoră a peliculei „Rezervă la start”, de Anghel Mora, muzica fiind compusă de Adrian Enescu.

De-a lungul carierei, Gabriel Cotabiţă a lansat mai multe albume, printre care „Formaţii rock 5” (cu formaţia Redivivus, album colectiv), „Holograf 1” (cu formaţia Holograf), „Noapte albastră”, „Noi rămânem oameni”, „Prima iubire şi ultima”, „În fiecare zi mi-e dor de tine” (cu Marina Florea), „Prizoner”, „Viaţa e un cazino”, „Greatest Hits” (cu formaţia VH2), „Dacă n-ai iubi” (cu formaţia VH2), „Fărâme de tandreţe”, „2” (cu formaţia VH2) şi „25 de ani de nopţi albastre – Best of Gabriel Cotabiţă”.