Gabriel Oprea demisionează din Senat UPDATE

Gabriel Oprea a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că va demisiona din Senatul României săptămâna viitoare. 

23 sept. 2016, 13:20
Gabriel Oprea demisionează din Senat UPDATE

UPDATE Demisia lui Gabriel Oprea nu a fost înregistrată vineri, până la încjeierea programului, la biroul preşedintelui Senatului.

„Până la închiderea programului Senatului la cabinetul preşedintelui nu a fost înregistrată demisia senatorului Gabriel Oprea. Indiferent de momentul înregistrării unei asemenea cereri, procedura demisiei e completă dupa susţinerea ei în plenul Senatului”, a precizat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, Andrei Alexandru, citat de Mediafax.


„Nu mă ascund în spatele niciunei imunități și, la fel ca și familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înțeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunț că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare”, a scris Gabriel Oprea pe Facebook.

Anunţul lui Gabriel Oprea vine la câteva ore după ce preşedintele Klaus Iohannis sugerase că aceasta este decizia corectă, în cazul în care nu se poate relua votul din Senat privind ridicarea imunităţii fostului ministru de Interne în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. 

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Nu cred că se poate relua votul din Senat la Oprea. Soluţia e demisia senatorului