Gabriel Oprea: Eu nu mă trag de şireturi cu Coldea şi am un brand privind întâlnirile private

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a fost audiat la Secția Specială de Investigare a Magistraților, în dosarul privind aducerea în țară a lui Nicolae Vlad Popa. Oprea a ținut să precizeze că la vremea respectivă el era ministrul Apărării și nu a avut nicio legătură cu această operațiune.

RomaniaTV.net
16 mai 2019, 11:16
Gabriel Oprea: Eu nu mă trag de şireturi cu Coldea şi am un brand privind întâlnirile private

Gabriel Oprea a fost audiat ca martor în dosarul Laurei Codruţa Kovesi. „Aș vrea să vă spun ceva foarte clar: Ministerul Apărării nu a avut niciun rol în aducerea în țară a lui Nicolae Vlad Popa.

Cu domnul Coldea am avut o relație normală. Eu am pus umărul la formarea domeniului securitate publică, asta în vremea în care domnul Coldea era secretar de stat. Domnul Coldea a fost printre studenții mei la doctorat.

Florian Coldea şi fostul ministru Gabriel Oprea, audiaţi în dosarul lui Kovesi privind extrădarea lui Nicolae Popa

Între mine și domnul Coldea este o diferență de 11-12 ani. Mi-a fost student la doctorat, dar niciodată nu m-am tras de șireturi cu domnul Coldea. Poate cu domnul Maior, că îl cunoșteam de mulți ani de la PSD.”, a declarat Gabriel Oprea.

 

Gabriel Oprea, show la sediul SIIJ: Am un brand. Nu-mi place să vorbesc despre întâlnirile private

Liderul UNPR Gabriel Oprea a declarat joi că a fost audiat la SIIJ în calitate de martor și Ministerul Apărării nu a avut nicio contribuție la aducerea în țară a lui Nicolae Popa. Întrebat dacă au fost discuții în cadrul cărora a aflat de vreo ilegalitate, Gabriel Oprea a răspuns: „Sunt abil cu Sebastian Ghiță, chiar nu l-am invitat atunci, dar l-am invitat de multe alte ori și sunt prieten cu el. Eu, de regulă, de ceea ce nu este oficial și întâlniri private, am un brand. Sunt un om care încerc să mă țin de cuvânt. Brandul ăsta îl construiești într-o viață și-l poți pierde într-o secundă. Nu-mi place să vorbesc despre întâlnirile private”.

Serviciul Român de Informaţii a fost implicat în operaţiunea de identificare, localizare şi aducere în ţară a omului de afaceri Nicolae Popa, operaţiunea fiind una de succes, a afirmat, joi, Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, care a fost audiat la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) timp de trei ore.

În acest dosar, fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi este cercetată penal pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară, cu un avion, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.