Gabriel Oprea face lumină în ce priveşte relaţia sa cu Miron Cozma: „Nu m-am mai văzut cu el pentru că s-a complăcut în această discuţie”

Generalul Gabriel Oprea, unul dintre cei mai influenţi oameni politici ai anilor 1990-2000 a explicat, la mulţi ani distanţă, ce fel de relaţie a avut cu Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului.

20 nov. 2023, 09:10
Gabriel Oprea face lumină în ce priveşte relaţia sa cu Miron Cozma: „Nu m-am mai văzut cu el pentru că s-a complăcut în această discuţie”

În anul 1996, Gabriel Oprea era vice-președintele echipei de fotbal Jiul Petroșani, însă la acea vreme s-a zvonit faptul că acesta ar fi fost plantat de către Serviciile Secrete în preajma lui Miron Cozma.

În emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai, Gabriel Oprea a dezvăluit în ce a constat relaţia sa cu fostul lider sindical şi cum s-a rupt aceasta.

Am stabilit cu domnul Cozma, ca să putem să continuăm, că acolo este sport și nu sindicat și trebuie să fim civilizați. Și s-a purtat civilizat. Am avut un campionat de mai multe sezoane, cu turnee în București, Arad, Timișoara, Petroșani, Constanța. A fost arestat în anul 1999, dar cred că l-am mai întâlnit în anul 2010, în județul Ilfov, la un amic primar.

Atunci l-am revăzut după 11 ani”, a povestit Gabriel Oprea.

Citeşte şi: EXCLUSIV | George Simion demască cine se află în cercurile care conduc rețelele de droguri și proxenetism: „Noi avem grijă la ce intră în țara asta?”

Gabriel Oprea susține că Miron Cozma se afla la nevoie și că acesta i-ar fi cerut o sumă de bani împrumut, însă fostul ministru de Interne nu a dorit să-l împrumute, ci i-a făcut banii cadou.

”M-a rugat să-l împrumut cu niște bani și nu l-am împrumutat, i-am făcut banii ăia cadou. A fost ultima oară când eu am mai vorbit și l-am văzut pe Miron Cozma. Nu m-am mai văzut cu el pentru că s-a complăcut cu această discuție, că am fost angajat de către servicii ”, a dezvăluit Gabriel Oprea.

Acesta susține că întreaga poveste ar fi fost o născocire ce a început în anul 2003, atunci când Gabriel Oprea era prefectul Capitalei și implicit un candidat puternic la Primăria Capitalei, Traian Băsescu fiind cel care ocupa scaunul de edil înainte de alegeri.

Gabriel Oprea neagă orice implicare și zvon conform cărora ar fi fost plantat lângă Miron Cozma de către servicii.

”Eu l-am cunoscut pe Miron Cozma doar la sport, fotbal/tenis și punct”, a spus acesta.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Victor Ponta desființează mandatul lui Nicușor Dan: „ E semn de prostie pură! Nu am văzut nimic schimbat în bine în București”