Gabriel Oprea i-a convocat pe parlamentarii UNPR într-o şedinţă de urgenţă

Vicepremierul Gabriel Oprea i-a convocat pe parlamentarii UNPR la discuţii la sediul partidului de la ora 13.00. Şedinţa UNPR vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia lui Gabriel Oprea după scandalul morţii poliţistului din coloana sa oficială.

27 oct. 2015, 10:10
Gabriel Oprea i-a convocat pe parlamentarii UNPR într-o şedinţă de urgenţă

Şedinţa parlamentarilor UNPR vine în contextul în care liberalii au depus marţi la Senat o moţiune simplă împotriva vicepremierului Gabriel Oprea. Documentul, intitulat „Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganță, abuz și dispreț în desfășurarea funcției publice”, a fost semnat de 49 de senatori liberali și neafiliați.

Totodată, preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat, luni, vicepremierului să demisioneze.

Citeşte şi: PNL a depus moţiunea simplă împotriva vicepremierului Gabriel Oprea la Senat

„Având în vedere că opinia publică este foarte preocupată de evenimentul de săptămâna trecută, accidentul care a avut loc şi, din nefericire, a murit un poliţist care s-a aflat la datorie, am avut o intervenţie ieri şi în continuare, astăzi, l-am invitat pe vicepremierul Oprea la o discuţie, fiindcă am dorit să primesc lămuriri şi explicaţii suplimentare. Am avut această discuţie în cursul acestei seri. L-am sfătuit pe domnul vicepremier Oprea să-şi dea demisia”, a spus Iohannis.

Gabriel Oprea a răspuns la scurt timp şi a spus că nu îşi va da demisia.

„Sfatul transmis de președintele Klaus Iohannis poate fi pus în contextul opțiunilor exprimate frecvent de domnia sa în ceea ce privește culoarea politică a Guvernului. Cu toate acestea, consider că, indiferent de situație, oportunitatea unei demisii ține întotdeauna de adevăr și de lege. În acest moment, există o anchetă penală în curs și cel mai important lucru pentru mine, pentru colegii din Minister, pentru familia lui Bogdan Gigină este să se afle adevărul”, a precizat Gabriel Oprea.

Vicepremierul precizează că o demisie la acest nivel de responsabilitate și, implicit, asumarea unei vinovății care nu există, nu pot fi nici monede de schimb politic și nici artificii mediatice.