REACŢIA lui Oprea, după demisia lui Ponta: Nu voi mai face parte din niciun guvern, UNPR va intra în negocieri

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, miercuri, că s-a întâlnit marţi seară cu Victor Ponta şi împreună au discutat despre evenimentele din ultimele zile, tragedia din clubul Colectiv şi marşurile de protest din Capitală. În urma discuţiilor, au decis că demisia lui Ponta din funcţia de premier este "cea mai bună soluţie". În plus, Oprea a spus că nu va mai face parte din niciun guvern, dar că UNPR va intra în negocieri pentru a face parte din noua echipă guvernamentală.

04 nov. 2015, 11:08
REACŢIA lui Oprea, după demisia lui Ponta: Nu voi mai face parte din niciun guvern, UNPR va intra în negocieri

UPDATE 14.30: Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, că nu va face parte din niciun Guvern, dar a precizat că UNPR „nu-și schimbă cu nimic” politica, în sensul că este într-o „coaliție solidă” și va intra la negocieri pentru a face parte din viitoarea echipă guvernamentală.

Eu, personal, nu voi mai face parte din niciun Guvern și este normal să fie așa, sunt solidar cu Victor Ponta, ne-am dat demisia, suntem o echipă guvernamentală. UNPR-ul nu-și schimbă cu nimic politica, rămâne un partid unit și care se ține de cuvânt. (…) Partidul va intra în negocieri pentru a face parte din viitoarea echipă guvernamentală„, a explicat Oprea.

El a precizat că, în continuare, UNPR îl va sprijini pe președintele României pe probleme de securitate națională. „În continuare, îl sprijinim pe președintele României, pe probleme de securitate națională”, a menționat Oprea.

Potrivit vicepremierului, actuala coaliție rămâne una „solidă”, iar aceasta va fi chemată la consultări, pentru că situația în România trebuie să rămână „stabilă ca până acum”.

Vicepremierul Gabriel Oprea spunea, anterior, în prima sa reacţie după demisia Guvernului, că marţi seară, a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta şi împreună au decis să asculte ”glasul străzii”, spunând că ”cea mai bună şi cea mai normală” decizie a fost depunerea mandatului Guvernului.

UNPR si eu ne-am tinut cuvantul. Am sprijinit Guvernul din care am facut parte si am demonstrat acest lucru chiar daca in viata politica tre sa fii politician, eu sunt militar. Ne-am tinut cuvantul si fata de Iohannis si il vom sprijini pe probleme de securitate.

Marţi seară, între 21:00 si 23:00, am avut o discuţie cu Victor Ponta. Am decis împreună că trebuie să ascultăm glasul străzii, raţiunea românilor şi cea mai bună soluţie este să îşi depună mandatul. Aşa este normal şi corect. Era presiunea mare„, a declarat Gabriel Oprea.

Vicepremierul a mai spus, legat de dosarul privind accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină care a fost trimis la Parchetul instanţei supreme, că era normal ca acest lucru să se întâmple. „Despre coloanele oficiale… Normal că Parchetul trebuia sa preia cazul. Toti ministrii de interne din 2006 pana astazi au avut un antemergator ca sa nu stea in trafic si pentru protectie. Eu aveam functia si de vicepremier, coordonam mai multe ministere. Am muncit intr-un complex foarte important de securitate pentru Romania„, a mai adăugat acesta.

Intrebat de demisia primarului Sectorului 4, Oprea a declarat ca „demisia este intotdeauna un act unilateral, l-am sfatuit pe Piedone sa ia cea mai potrivita decizie. Este o ancheta in curs la clubul colectiv, i-am spus sa spuna adevarul si sa ia decizia cea mai importanta”.

Miercuri seară, peste 25.000 de bucureşteni au protestat în centrul Capitalei, cerând demisia primarului Piedone, pe care îl fac responsabil de tragedia din Clubul Colectiv, aflat în Sectorul 4, care funcţiona fără autorizaţii.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că îşi depune mandatul şi că speră că demisia Guvernului său satisface cerinţele oamenilor care au fost în stradă, adăugând că este nevoie de soluţii raţionale.