Gabriel Oprea, la congresul PLR: Acum se naşte proiectul de ţară al unei noi generaţii

Vicepremierul Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, a declarat, joi, că PLR şi Călin Popescu Tăriceanu pot fi acei parteneri de încredere din partea liberală a scenei politice care să contribuie la elaborarea proiectului de ţară al unei noi generaţii.

01 aug. 2014, 13:54
Gabriel Oprea, la congresul PLR: Acum se naşte proiectul de ţară al unei noi generaţii

„Vreau să vă salut în nume personal şi în numele UNPR la acest prim congres al PLR. Vreau să-l felicit pe domnul Călin Popescu Tăriceanu şi să vă felicit pe fiecare dintre dumneavoastră tocmai pentru că ştiu cât de greu este să pui pe picioare un proiect politic. Este o etapă dificilă, dar extrem de importantă pentru dumneavoastră, pentru liberali şi pentru politica românească. La 25 de ani de la Revoluţie suntem cu toţii în faţa unei noi etape istorice. Acum se naşte proiectul de ţară al unei noi generaţii, acum se impune politica matură a interesului naţional, a bunei guvernări şi a individului social. Şi, ce e mai important, acum se întorc cu adevărat valorile noastre naţionale în centrul societăţii româneşti”, a declarat preşedintele UNPR în discursul ţinut la Congresul PLR care se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

Gabriel Oprea a adăugat că un astfel de proiect nu poate fi dus la capăt de un singur om sau de un singur partid.

„Este nevoie de un acord la nivelul întregii clase politice, este nevoie de dialog şi de consens pe linie majoră de dezvoltare a societăţii, iar acest lucru nu se poate realiza fără parteneri credibili din zonele ideologice majore şi fără oameni care să pună principiile deasupra intereselor de moment, de grup, de partid. Am foarte mulţi prieteni în partidul dumneavoastră, oameni de mare valoare, oameni cu care am muncit la greu. Am convingerea că domnul Călin Popescu Tăriceanu şi PLR pot fi astfel de parteneri de încredere. În egală măsură vă asigur că UNPR va rămâne acelaşi interlocutor deschis care ştie că interesul naţional nu are culoare politică”, a declarat preşedintele UNPR.

Gabriel Oprea a adăugat că toţi oameni de bună-credinţă din România, indiferent de partid, doresc acelaşi lucru pentru ţara lor: „Vrem să fim o naţiune puternică şi respectată în lume. Vrem prosperitate şi stabilitate în societate, vrem ca valorile noastre naţionale, familia, munca, Armata şi Biserica să fie puse la loc de cinste. Prin noi înşine, dar numai prin noi toţi România va fi ţara pe care o visăm pentru generaţiile viitoare”.