Gabriel Oprea: Maşina cumpărată de DIPI este în garajul MAI. În dosarul de ucidere din culpă nu eu stabileam componenţa dispozitivului

Gabriel Oprea, fost ministru de interne şi vicepremier, a fost audiat, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de mai mulţi şefi din Poliţie în dosarul Limuzina.

RomaniaTV.net
06 sept. 2016, 14:53
Gabriel Oprea: Maşina cumpărată de DIPI este în garajul MAI. În dosarul de ucidere din culpă nu eu stabileam componenţa dispozitivului

Gabriel Oprea, acuzat de cheltuirea abuzivă a bugetului Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului de Interne, a explicat că le-a spus judecătorilor că nu a pus decât o singură condiţie cu privire la autoturismul cumpărat pentru DIPI. „În dosarul în care a fost achiziţionată o maşină pentru MAI, pentru DIPI, legal, pe care am pus o singură rezoluţie, nu am stabilit eu nici preţul nici marca, nici altceva. S-au achiziţionat peste 5.000 de maşini care erau necesare celor de la MAI, am plecat de la minister, iar maşina e în garajul MAI”, a spus Oprea.

Fostul ministru de Interne a vorbit şi despre dosarul în care este acuzat de DNA de ucidere din culpă a poliţistului Bogdan Gigină. „Mi se pare ceva de domeniul fantasticului, eram în timpul serviciului, veneam de la o instituţie pe linia de securitate, era în jur de ora 19.00, mă deplasam spre domiciliu. Maşina în care mă aflam cu aghiotantul şi şoferul avea viteza legală, antemergătorul avea viteza legală. Din păcate motociclistul s-a lovit şi a căzut în acea groapă. Dispozitivul de protecţie de care au beneficiat toţi este stabilit de către poliţia rutieră cu toate celelalte probleme tehnice, nu un ministru se ocupă de aceste dispozitive. S-au exprimat oameni care lucrează: este problema Poliţiei Rutierei, a şefului de dispozitiv”.