Gabriel Oprea NU mai este COORDONATOR de teze de DOCTORAT la Academia Naţională de Informaţii

Publicat: Luni, 07 Decembrie 2015 21:32 // Actualizat: Luni, 07 Decembrie 2015 21:38 // Sursa: romaniatv.net

Fostul vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de plagiat, nu mai coordonează, în prezent, lucrări de doctorat la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul".

Foto: ziaruldeconstanta.ro

Gabriel Oprea nu mai este coordonator de teze de doctorat la Academia Naţională de Informaţii, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax. De altfel, numele său nu apare pe lista coordonatorilor de doctorat ai instituţiei, postată pe site-ul acesteia.

Academia Naţională de Informaţii a emis, pe 7 septembrie, un comunicat, în care a anunţat că evaluează "stadiul implementării măsurilor privitoare la respectarea standardelor de calitate academică a tezelor de doctorat".

"Senatul Academiei mandatează Consiliul Ştiinţific al Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazul" să accelereze procesul de evaluare, iniţiat cu mult timp în urmă, asupra modului de respectare a standardelor ştiinţifice şi dezvoltare a capacităţii noastre academice. Concluziile acestei evaluări vor sta la baza unor decizii care vor consolida calitatea procesului de învăţământ şi cercetare academică în cadrul ANI MV", se spunea în comunicat.

Comunicatul a fost emis după suspiciunile de plagiat vizând lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, susţinută la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, dar şi lucrări coordonate de acesta la Academia "Mihai Viteazul".

Pe 4 septembrie, Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, a dat un verdict tranşant după ce a analizat lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, spunând că, în mod sigur, este vorba despre un plagiat, zeci de pagini fiind "copiate integral".

Astfel, el a contrazis, în nume personal, concluzia Consiliului Naţional de Etică din Ministerul Educaţiei - singurul organism abilitat la nivel naţional pentru soluţionarea acestor sesizări - în cazul tezei de doctorat "Procedura plângerii prealabile", susţinute de Gabriel Oprea în anul 2000, la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: Gabriel Oprea a DEMISIONAT din Guvern. Klaus Iohannis a semnat DECRETUL. Cine îi ia locul

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 dec 23:46
Răspunde | Votează email 0 email
Sorin
Pana la o decizie finala, este ok, pentru transparenta sistemului.
14 dec 23:40
Răspunde | Votează email 0 email
Tomescu
Cum se face ca doar atunci cand o personalitate este in dificultate, atunci apar numai cuvinde de "bine" despre el?!
07 dec 23:37
...prezent, lucrări de doctorat la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
07 dec 21:48
...nu mai coordonează, în prezent, lucrări de doctorat la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul". Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net Citeste si......
07 dec 21:38
...nu mai coordonează, în prezent, lucrări de doctorat la Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”. Citește mai departe… Similare ...
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H