Gabriel Oprea: Nu neg că UNPR are un interes pentru Ministerul Justiţiei, dar nu este nimic oficial

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, joi, că UNPR este interesat de Ministerul Justiţiei, dar a negat că Robert Cazanciuc s-a înscris în partid. Oprea a mai spus că o susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru un nou mandat la şefia DNA, că are încredere în preşedintele Klaus Iohannis şi că nu va vota moţiunea de cenzură a PNL împotriva Guvernului Ponta. 

11 iun. 2015, 10:20
Gabriel Oprea: Nu neg că UNPR are un interes pentru Ministerul Justiţiei, dar nu este nimic oficial

Gabriel Oprea a declarat, joi, că ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, nu s-a înscris în UNPR. „Despre domnul Cazanciuc am o părere foarte bună. Îmi amintesc că eram în 2000, domnul Cazanciuc era adjunctul lui Victor Ponta, îl cunosc şi îl apreciez. N-a semnat nimic (n.red. – cu UNPR). Nu neg că UNPR are un interes pentru Ministerul Justiţiei, dar nu este nimic oficial. Sunt discuţii, dar nu s-a semnat nimic”, a declarat Oprea pentru Adevarul. 

În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, Oprea a spus că este om serios şi îşi ţine cuvântul dat.

„Cred că Guvernul este bun. Trebuie să mergi şi la mine şi la rău. Am fost de şapte ori ministru. Este important să te ţii de cuvânt, să fii serios. (…) Cred că nu ne ridicăm din bancă. Îmi amintesc de 2012, când majoriattea era la cinci voturi. Dacă doi parlamentari erau răciţi, atunci Guvernul dădea semne să pice. Acum este altceva.”, a spus Oprea.

Pe de altă parte, Oprea a arătat că nu este de acord ca schimbările la Codul penal să fie făcute fără o dezbatere publică: „Nu sunt de acord ca o mână de parlamentari intersaţi să schimbe Codul Penal. Nu sunt de acord şi cu asta cred că v-am răspuns. Deci dacă duce la întărirea Justiţiei şi a statului român, da.”

Întrebat dacă ar susţine un nou mandat al Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA, Oprea a răspuns: „Total. Din moment ce spun că DNA este un etalon la Bruxelles, că este un moment istoric, normal că o susţin. Şefa DNA este Laura Codruţa Kovesi, care a fost susţinută de Ponta, Cazanciuc şi de mine. A demonstrat că merită acest lucru, chiar dacă o să fac discuţii. Sunt un om care îmi e frică de lege şi de stat şi încerc să nu greşesc.”

Referitor la scandalul în care preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia lui Victor Ponta, Oprea a spus: „Nu am comentat dosare penale aflate în lucru. Am încredere în preşedintele Klaus Iohannis”.

„Am avut mai multe discuţii cu domnul preşedinte. Îl respect, mă respectă, ne vorbim cu dumneavostră. Românii chiar respectă Armata. Nu sunt un tip simpatic, nici nu am încercat să fiu. Ăsta sunt. România este o ţară sigură şi respectată de partenerii noştri.”, a mai spus Oprea.