Gabriel Oprea, REACŢIE la acuzaţiile aduse de Vanghelie: Numele meu nu a fost legat de vreun scandal

Publicat: Sâmbătă, 14 Martie 2015 17:14 // Actualizat: Sâmbătă, 14 Martie 2015 17:15 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat, sâmbătă, răspunzând unei întrebări referitoare la declarația lui Marian Vanghelie că are un loc "în celulă" pentru Ponta și Oprea, că în toată activitatea sa politică numele lui "nu a fost legat de vreun scandal", pentru că este jurist, militar și a căutat să respecte legea.

"Aș vrea să verificați în timp dacă Gabriel Oprea, vreodată, poate am fost și eu supărat... am căutat să-mi duc proiectul politic, UNPR, de stabilitate națională, (...) am căutat să nu jignim pe nimeni și am căutat să respect legea. De regulă, în toată activitatea mea politică, și am fost și în vreo șase guverne, numele meu nu a fost legat de vreun scandal. De ce? Pentru că am căutat să respect legea, sunt jurist, sunt militar și acest lucru vreau să-l insuflu și aici, tinerilor, să respecte legea. Eu nu am pomenit, niciodată, nici un nume (...) Nu cred în dușmănii politice, eu cred, eventual, într-o competiție politică, iar, în problema de justiție, niciodată nu ne exprimăm. Justiția o întărim, o sprijinim și căutăm ca toți să respectăm legea", a declarat Gabriel Oprea, citat de Agerpres.

Liderul UNPR a fost rugat să comenteze și declarația Oanei Mizil, din ziua reținerii lui Vanghelie, "Victore, Victore...".

"Poate am mai avut și eu unele ieșiri, dar am căutat să nu spun nimic de nici un om politic, lucru care se poate verifica. De ce? Pentru că mă interesează proiectul meu politic. Te mai cerți cu nevasta acasă, cu colegi din partid sau din politică, dar mi-am gestionat voința să merg mai departe în proiectul meu, să nu pronunț nume, să nu intru în dușmănii politice sau în competiții politice. Și cred că mi-a prins bine și cred că, de aceea, UNPR este căutat. Viața politică este spumoasă și dumneavoastră din mass-media doriți cât mai multe evenimente și este corect să fie așa. Sunteți o putere în stat", a fost răspunsul președintelui UNPR.

Întrebat cum va vota UNPR în cazul senatorului Dan Șova, pentru care procurorii au cerut Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive, Gabriel Oprea a spus că "întotdeauna UNPR a respectat justiția".

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de luare de mită pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5. Edilul a fost încarcerat, sâmbătă dimineaţa, în arestul Poliţiei Capitalei. 

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, a spus vineri, la intrarea în sediul ICCJ, că are ”un loc în celulă pentru Ponta şi Oprea”.

Procurorii DNA susţin că din 2007 până în prezent, Marian Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, l-a ajutat pe omul de afaceri Marian Dumitru să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice Vanghelie a perceput un „comision" de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între primăria Sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte.

„Comisionul" respectiv a fost plătit de către omul de afaceri, lui Marian Vanghelie, prin intermediul lui Niculae Mircea-Sorin, vărul edilului de la Sectorul 5, și a şoferului acestuia. Acest comision a fost plătit, în parte, și sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, încheiate de către SC Premier Palace S.R.L. (societate controlată, prin intermediul unor societăți de tip off-shore, de către omul de afaceri) și societăți comerciale controlate, prin interpuși, de către Vanghelie Marian-Daniel, contracte în temeiul cărora cea dintâi firmă plătea celor din urmă sume semnificative de bani. Din datele existente în cauză a reieșit că beneficiare a unor astfel de contracte (și a sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele și societățile București S.A., Fashion Brand Management S.R.L. (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae Mircea-Sorin) și Economat Sector 5 S.R.L. (la care director general este inculpata Ciocan Laura).

CITEŞTE ŞI VANGHELIOANE, organizate cu bani din şpăgile primarului Sectorului 5. Cum şi-a luat Vanghelie HOTEL în Predeal

O parte a „comisionului" a fost plătit prin cedarea a două imobile noi în favoarea unor persoane apropiate lui Vanghelie. De asemenea, pentru garantarea plății „comisionului" de 20% din valoarea contractelor publice, un om de afaceri a cedat controlul unei societăți comerciale unor apropiați ai lui Marian Vanghelie.

Altă modalitate de plată a „comisionului de 20%" a constat în achitarea de către societățile controlate de către aceeași persoană a cheltuielilor de renovare și amenajare a unor spații utilizate de către societatea controlată de Fashion Brand Management S.R.L. (asociat fiind inculpatul Niculae Mircea-Sorin).

Procurorii au mai reţinut că în aceeași perioadă,Marian Vanghelie și Niculae Mircea-Sorin au transferat sume de bani provenite din comiterea infracțiunilor de luare de mită, sub forma achiziționării de bunuri mobile și imobile și sub forma introducerii acestora în patrimoniul societăților comerciale controlate de cei doi, în scopul ascunderii originii ilicite a acestora. Totodată, cei doi au disimulat adevărata natură a provenienței cu privire la două imobile pretinse de către Vanghelie Marian-Daniel de la administratorul mai multor societăți comerciale.

De asemenea, procurorii îl acuză pe Vanghelie că a disimulat adevărata natură a provenienței a părților sociale la societatea Eurowest Imob Consulting S.R.L., părți sociale pretinse de acesta de la un om de afaceri.
Procurorii îi acuză pe Murgoci Adrian, Ciocan Laura și Ciocan Sorin că la data de 12 martie "au făcut afirmații mincinoase în legătură cu fapte și împrejurări esențiale, acționând cu scopul de a împiedica tragerea la răspundere penală a inculpatului Vanghelie Marian-Daniel, sub aspectul comiterii infracțiunilor menționate anterior".

VEZI ŞI Oana Niculescu Mizil, SUSPECT în dosarul lui Marian Vanghelie

Marian Vanghelie este primar al sectorului 5 din anul 2000, el câştigând alegerile din poziţia de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid până în noiembrie 2014, când a fost exclus, alături de Mircea Geoană şi Dan Şova, în urma votului Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Ulterior, în martie, Vanghelie şi Geoană au anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice, Partidul Social Românesc.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mar 22:01
...unei întrebări referitoare la declarația lui Marian Vanghelie că are un loc “în celulă” pentru Ponta Citește mai departe…

...
14 mar 19:14
...unei întrebări referitoare la declarația lui Marian Vanghelie că are un loc „în Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
14 mar 17:50
...class="ftpimagefix" style="float:left"> Președintele Uniunii Naționale pentru Progresul...
14 mar 17:27
...lt IE 9]>
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.7612
RON
27 May
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H