Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, rămâne în închisoare

Tribunalul Ilfov a respins definitiv, luni, cererea de liberare condiționată din închisoare a fostului ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu, care execută o pedeapsă de 3 ani de detenție în dosarul ''Microsoft''.

RomaniaTV.net
04 dec. 2017, 10:05
Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, rămâne în închisoare

Tribunalul a admis contestația DNA și a desființat o decizie a Judecătoriei Sectorului 4, care hotărâse pe 1 noiembrie că Gabriel Sandu poate fi eliberat condiționat. Tribunalul Ilfov a mai decis că fostul ministru poate face o nouă cerere de eliberare condiționată abia peste un an.

„În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) C.p.p raportat la art. 587 alin. 1,2 și 3 C.p.p, admite contestația formulată în cauză de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție. Desființează Sentința penală nr. 2916 din 01.11.2017 dată de Judecătoria Sectorului 4 București în soluționarea dosarului penal nr. 26480/4/2017 și pe fond, rejudecând, respinge propunerea de liberare condiționată a condamnatului Sandu Gabriel, în prezent deținut în cadrul Penitenciarului Jilava, ca nefondată. Fixează termen de reiterare la 04.12.2018. Fără cale de atac”, se arată în decizia Tribunalului Ilfov.

Judecătoria Sectorului 4 a admis, pe 1 noiembrie, cererea de eliberare condiționată din închisoare a fostului ministru Gabriel Sandu, care execută o pedeapsă de 3 ani închisoare în dosarul ”Microsoft”.

Gabriel Sandu le-a cerut magistraților de la Judecătoria Sectorului 4 să-l elibereze condiționat din închisoare, susținând că ultimii trei ani au fost „de mare chin” pentru el în penitenciar.

Citeşte şi: Dinu Pescariu dezvăluie rolul lui Kovesi în dosarul Microsoft. „O parte din bani au ajuns în campania prezidenţială a lui Băsescu”

„Ultimii trei ani au fost de mare chin, cu fiecare iarnă în penitenciar. Am un băiețel de 5 ani. Am muncit 200 de zile, în fiecare zi m-am trezit la 5,00 dimineața și am mers la muncă. Am participat la toate activitățile din penitenciar. Familia mea și copiii mei au mai multă nevoie de mine”, le-a spus Gabriel Sandu judecătorilor.

Avocatul său a susținut că Gabriel Sandu îndeplinește toate condițiile pentru a fi eliberat condiționat și a cerut clemență.

„Domnul Sandu se află într-o situație delicată. Are un copil de 5 ani, pe care nu l-a văzut de când a intrat, nu a putut comunica cu acest copil. Practic, copilul nu își cunoaște părintele, deoarece era mult prea mic atunci când tatăl a fost încarcerat. Pentru aceste motive, Gabriel Sandu consideră că este justificată acordarea clemenței pentru a-și putea întreține familia”, a declarat avocatul.

Parchetul de pe lângă ÎCCJ şi DNA au conteatat decizia magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 4. 

Pe 3 octombrie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe fostul ministru Gabriel Sandu la 3 ani închisoare în dosarul ‘Microsoft’. În același dosar au mai fost condamnați Dorin Cocoș — 2 ani și 4 luni de închisoare, fostul primar Gheorghe Ștefan — 6 ani, omul de afaceri Nicolae Dumitru — 2 ani și 4 luni.

Gabriel Sandu este singurul inculpat din dosarul ‘Microsoft’ care se mai află în detenție, ceilalți trei fiind eliberați condiționat.