Gabriel Sandu, fostul ministru condamnat în Dosarul Microsoft: Toţi miniştrii din România, obligaţi să finanţeze partidele

Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicaţiilor, condamnat luni dosarul Microsoft, a declarat că speră să fie ultimul "executat politic" din România şi a sublinit că în România "toţi miniştrii" sunt obligaţi să întoarcă bani la partide din contracte.

RomaniaTV.net
03 oct. 2016, 14:17
Gabriel Sandu, fostul ministru condamnat în Dosarul Microsoft: Toţi miniştrii din România, obligaţi să finanţeze partidele

„Asta este o execuţie politică. Sper să fiu ultimul executat politic de ICCJ”, a declarat Gabriel Sandu, înainte de a se preda la poliţe pentru a fi dus la Penitenciarul Rahova, unde va începe ispăşirea pedepsei de 3 ani de închisoare în Dosarul Microsoft.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat sentinţe definitive în dosarul Microsoft. Cea mai mare pedeapsă a primit Gheorghe Ştefan – Pinalti (6 ani), în vreme ce Dumitru Nicolae „Niro” a primit 2 ani şi 4 luni. Instanţa a stabilit de asemenea confiscarea sumei de 9 milioane de euro de la Dorin Cocoş.

Condamnările pronunţate de instanţa supremă:

Gheorghe Ştefan Pinalti – 6 ani

Gabriel Sandu – 3 ani

Dorin Cocoş – 2 ani şi 4 luni

Dumitru Nicolae „Niro” – 2 ani şi 4 luni

Instanţa a stabilit confiscarea sumei de 9 milioane de euro de la Dorin Cocoş, 1 milion de euro de la Dumitru Niro Nicolae, 3,9 milioane de euro de la Gheorghe Ştefan şi 2,2 milioane de euro de la Gabriel Sandu, peste 16 milioane de euro în total.

Gabriel Sandu consideră că judecătorii au vrut să-l dea exemplu prin pedeapsa decisă, în timp ce Claudiu Florică beneficiază de imunitate pentru că a colaborat cu anchetatorii şi a dat de înţeles că prejudiciul din dosar ar fi mult mai mare. „Au facut doar un singur lucru: sa ma dea pe mine un exemplu. Lui Florică, care fura, îi dai imunitate. Sunt 298 de oameni inculpati, suspecti, sunt 9 ministri, de ce am fost ales eu? Doar pentru ca nu am platit? se platisera 40 de miliarde de dolari comisoane.. Si atunci platesc eu pentru toţi? am fost ales atat

„Nu exista niciun ministru in Romania care să fi ajuns acolo fara sa fie conditionat sa finanteze partidele. Si sa angajeze oamenii paridele, doar unii dintre noi trebuie sa platim De unde sunt acesti bani? Toti banii au fost asigurati de cei care au fost pusi pe posturi”, a subliniat Gabriel Sandu. Fostul ministru şi alţi doi inculpaţi din dosar, Dumitru Nicolae Niro şi Dorin Cocoş, s-au predat la IPJ

„Cu mine au negociat directorii de la Microsfot. Unul facea conturi sa fure banii, şi unul era consultant FTS. Toate serviciile au fost prestate si la FTS.. Serviciile nu sunt fictive, sunt nelivrate, nu s-au facut licitatii cum am facut eu”, a explicat Sandu.

„Am un baiat de 3 ani si unul de 22. De ce trebuie sa platesc eu?. De ce copii lui Florica sunt valabili pentru societate şi ai mei nu? Sper ca in tara asta sa se schimbe Azi eu puteam sa fiu achitat, asta nu e judecata, e o executie pe care eu mi-o asum si o sa platesc”, a punctat fostul ministru.