Gabriel Sandu, NOI DEZVĂLUIRI în Dosarul Microsoft. Acuzaţii grele la adresa liderilor PDL

Fostul ministru Gabriel Sandu, arestat în Doarul Microsoft, le-a spus procurorilor că liderii PDL au făcut presiuni asupra lui, pentru a numi pe cine trebuie în anumite funcţii, dar şi pentru a contribui cu milioane de euro la campania pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Sandu a vorbit de nume grele din partid, precum Emil Boc, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Adriean Videanu şi Elena Udrea.

27 ian. 2015, 13:57
Gabriel Sandu, NOI DEZVĂLUIRI în Dosarul Microsoft. Acuzaţii grele la adresa liderilor PDL

Gabriel Sandu, lider PDL, susţine că liderii PDL exercitau presiuni asupra lui şi îl ameninţau cu pierderea funcţiei în caz că nu-şi respecta obligaţiile.

Potrivit mărturiei lui Gabriel Sandu, care apare în referatul procurorilor, licenţele în dosarul Microsoft s-au dat contra unor sume colosale, scrie antena3.ro.

Imediat după numire am avut o discuţie foarte clară atât cu conducerea PDL pe plan naţional, cât şi cu şefii câtorva organizaţii judeţene PDL dintre care îi nominalizez pe următorii: George Scripcaru (PDL Braşov), Gheorghe Ştefan (PDL Neamţ), Florian Aurelian Popescu (PDL Dâmboviţa), Roberta Anastase (PDL Prahova), si cu domnul Cezar Preda, responsabil PDL Brăila.

Din discuţiile purtate s-a desprins ideea că trebuie să fiu foarte atent şi să le ascult sfaturile, ca pe anumite funcţii-cheie din minister să punem oameni de încredere şi să-i sprijinim, însă am realizat ulterior că aceste numiri vizau multiple funcţii din administraţia publică, dar şi parlamentari şi europarlamentari.

Pentru asta aşteptările liderilor politici ai PDL era să sprijin campaniile electorale.

Şpaga din dosarul Microsoft, DIRECT în conturile PDL. Gabriel Sandu: I-am dat 300.000 de euro lui Emil Boc

Astfel, toate cheltuielile şi obligaţiile cu acest scop au fost dispuse ordonate chiar sub presiuni efectuate de conducerea PDL, respectiv EMIL BOC, ELENA UDREA, VASILE BLAGA, ADRIEAN VIDEANU, RADU BERCEANU, ROBERTA ANASTASE, ALIN ALBU, GH. ŞTEFAN etc. Iar asumarea de către mine a acestor obligaţii viza condiţionarea pentru menţinerea în funcţia de ministru al comunicaţiei şi societăţii informaţionale„, este mărturia lui Gabriel Sandu.

„În acest context al presiunilor executate asupra mea, pentru acoperirea de îndată a unor obligaţii financiare necesare campaniilor electorale din 2009, sau nu existau fonduri dinainte pregătite de partid sau persoanele ce susţineau colectarea de bani, m-am întâlnit separat cu fiecare în parte şi la iniţiativa unora dintre ei cu domnii Gh. Ştefan şi Dorin Cocoş.

Cei doi mi-au oferit o variantă în rezolvarea deficitului promiţând că-mi garantează asigurarea din surse proprii, dar temporar, a contribuţiei mele la cele două campanii din anul 2009. Îmi amintesc că fiecare îmi oferea un sprijin de aproximativ 2 milioane de euro, în schimb îmi solicitau să obţin semnăturile necesare aprobării HG nr. 460/2009, pentru aprobarea achiziţiei licenţelor Microsoft necesare în perioada 2009 – 2012, precum şi să obţin bugetarea aferentă derulării contractului”, mai susţine fostul ministru. 

DOSARUL MICROSOFT. Emil Boc NEAGĂ că ar fi primit bani de la Gabriel Sandu VIDEO

 

Cezar Preda, al cărui nume apare în mărturia lui Gabriel Sandu, neagă însă orice implicare.

„Eu nu am avut legaturi cu domnul Sandu, decât colegiale. Nu aveam eu ce sa îi spun domenului Sandu. Nu aveam eu ce sa îi dau domnului Sandu. Nu puteam eu sa discut despre Buzau, ca doar nu ne dadea el bani. Mi se par niste chestuini pe care domnia sa trebuie sa le demonstreze. Asa sa arunci cu noroi în toata lumea.. Putem sa enumere tot Biroul Permanent National din care domnia sa face parte, pentru ca toti eram importanti, 30-40 de oameni.

 

Cred ca lucrurile astea iau o directie hidoasa. Un om sta acasa si începe sa spuna lucruri despre toata lumea. Dar daca asta a spus despre mine, ca eram o persoana importanta, e în regula, eram o persoana importanta, nu a mintit cu nimic. Dar ce legatura are asta cu cea a facut el acolo cu domnul Pinalti si cu domnul Cocos? Ce treaba avem noi? Eu nici nu stiam ca exista un asemenea contract, Microsoft.

 

Eu am furat pentru ca am fost sub presiunea partidului? Mi se pare ca facem un subiect dintr-o afirmatie pe care o face un om, asa, ca sa fie facuta„, a declarat Cezar Preda la România TV

 

Preda a mai spus că nu are cunoştinţă de presiunile invocate de fostul ministru.

Nu cunosc asemenea presiuni, nu am discutat cu domnul Sandu, nu am fost niciodata si nici nu stiu unde este ministerul domniei sale, asa ca daca a facut anumite eforturi pentru PD, la nivelul Modrogan, sa spuna exact ce a facut, cum a participat, ce presiuni a facut. Asa trebuie sa fim, mult mai precisi.

 

Se va demonstra pe parcurs cine are dreptate, cine a mintit si cine spune adevarul, asa este în viata.

 

Activitatea Guvernului României a fost o activitate pe care eu, Cezar Preda, în calitate de vicepresedinte nici nu am cunoscut-o, nici nu am stapânit-o. Singura discutie pe care ne certam era în BPN, ca nu se finantau localitatile, ca se finantau numai anumite judete, ca unii eram ministrii pe viata, ca unii ajungeau din ce în ce mai aroganti când ajungeau acolo si nu bagau pe nimeni în seama. Cam astea erau reprosurile si nu ca l-am conditionat si ca i-am facut viata amara la minister”, a mai spus Cezar Preda.