Gabriela Firea: „8.500 de bucureşteni s-au înscris pentru a se testa gratuit de coronavirus”

Gabriela Firea a anunţat, luni, că 8.500 de bucureşteni s-au înscris în programul ''Testăm pentru Bucureşti'', în cadrul căruia pot afla dacă sunt contaminaţi cu coronavirus. 

25 mai 2020, 07:23
Gabriela Firea: „8.500 de bucureşteni s-au înscris pentru a se testa gratuit de coronavirus”

„8.500 de bucureşteni s-au înscris pentru a se testa gratuit să afle dacă sunt contaminaţi cu noul coronavirus. După înscriere, veţi fi contactaţi şi programaţi pentru testare la unul din cele 20 de laboratoare ale clinicilor de stat şi private partenere ale programului ‘Testăm pentru Bucureşti'”, anunţă primarul general, Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Edilul a menţionat că testele sunt de tip PCR, „cele mai performante la nivel mondial” şi constau în analizarea unei probe din exudatul nazal şi faringian.

Primăria Capitalei a lansat vineri platforma online http://testampentrubucuresti.assmb.ro/. Testarea se realizează în mod gratuit, Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmând să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat şi private afiliate proiectului.

Pe platforma online se pot înscrie, în vederea testării RT-PCR, bucureştenii care sunt asimptomatici, adică nu se află în definiţiile de caz stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat.

Bucureştenii trebuie să completeze o declaraţie ce cuprinde criterii de eligibilitate şi date personale (nume, prenume, CNP, serie şi număr CI, vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naştere). După finalizarea acestei prime etape şi acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere şi consimţământul pentru participare.

Fiecare participant înscris va primi un număr de înregistrare şi un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare şi testarea propriu-zisă. Un call-center dedicat va ţine legătura cu bucureştenii înscrişi în program şi le va comunica data şi ora la care vor trebui să se prezinte la unitatea medicală afiliată pentru testare.

Citeşte şi Români infectaţi cu coronavirus într-un abator din Germania. 47 de persoane au fost confirmate