Români infectaţi cu coronavirus într-un abator din Germania. 47 de persoane au fost confirmate

Ministerul Român de Externe a declarat faptul că cel puțin 47 de cetățeni români care lucrează la abatorul Dissen din Saxonia Inferioară sunt infectați cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 09:44
Români infectaţi cu coronavirus într-un abator din Germania. 47 de persoane au fost confirmate

Autoritățile locale germane au comunicat că în cadrul cercetărilor suplimentare realizate de către acestea, printre persoanele confirmate a fi infectate cu COVID-19 se numără și 47 de cetățeni români.

Citește și: Români infectaţi cu coronavirus, într-un abator din Germania. În total, 92 de angajaţi au fost afectaţi

„Pentru alți 57 de cetățeni români a fost dispusă măsura plasării în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei din categoria persoanelor infectate. Suplimentar, 23 de cetățeni români angajați ai abatorului au avut rezultate negative la testare și nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, prin urmare nu fac obiectul vreunor măsuri specifice”, spune MAE.

Starea de sănătătate a românilor este bună, iar niciunul nu necesită îngrijiri medicale. De asemenea, angajații beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga durată a carantinei.

„Autoritățile locale au reconfirmat starea bună de sănătate a cetățenilor români infectați, astfel încât niciunul dintre aceștia nu necesită îngrijiri medicale. De asemenea, angajații abatorului beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga perioadă a carantinei, fiind stabilit un sistem de livrare pentru hrană și alte bunuri necesare”, mai transmite sursa citată.


loading...
Partenerii noștri